Slovenija
40 ogledov

Bratuškova se bo predstavila v angleščini

Bratuškova na CNN Printscreen CNN
Alenka Bratušek bo na zaslišanjih v Evropskem parlamentu poslance nagovorila v angleščini, na vprašanja bo odgovarjala v slovenščini.

Alenka Bratušek poslance odborov na zaslišanjih v Evropskem parlamentu nagovorila v angleščini, nato pa bo na vprašanja poslancev odgovarjala v slovenščini, so za Žurnal24 potrdili viri v Bruslju.

Bratuškova, ki naj bi v Junckerjevi komisiji prevzela podpredsedniški položaj, bo 6. oktobra zaslišana pred odboroma, odgovornima za okolje in energijo. Zaslišanja bodo trajala tri ure, kandidati pa so že prejeli poseben vprašalnik s splošnimi vprašanji in vprašanji, ki so povezani s področjem za katerega kandidirajo.

Angleščino naj bi že izpilila

Bratuškova bi na zaslišanjih sicer lahko govorila v katerem koli od 24-ih uradnih jezikov Evropske unije. Kandidati namreč lahko izbirajo med vsemi uradnimi jeziki, lahko pa tudi izmenično odgovarjajo v enem in nato v drugem jeziku. Kot so še pojasnili v Bruslju, kandidatu za komisarja ni potrebno najaviti v katerem jeziku bo odgovarjal na zaslišanju pred pristojnim odborom, je pa zaradi organizacije prevajalcev, zaželeno. 

Zaradi slabega znanja engleščine, ki ga je pokazala v intervjuju za CNN so na, takrat še premierko, Alenko Bratušek letele številne hude kritike. Bratuškova naj bi se takrat odločila, da bo svoje znanje angleščine izpopolnila v jezikovni šoli, kjer tuje jezike učijo s pomočjo hipnoze.

Komentarjev 8
  • Jagijagi1 13:20 26.september 2014.

    Zokijeva sodra! Te je pa nateg.....!Banda furska če!

  • Fawkes Spirit 13:17 26.september 2014.

    Če je ne zmero ustavit Yuncker in ne Mirooo, jo lahko ljudjehttp://www.sgoal.org/Alenka-Bratusek-must-resign-as-candidate-for-EU-Commissioner

  • samo.jst 11:54 26.september 2014.

    nočem bit žleht, sam.... buhahahahahahaha :D