Slovenija
27 ogledov

Brez brezplačnih vozovnic

Šola Anže Petkovšek
(Ne)varno. Otrokom so odvzeli vozovnice, ker je šolska pot postala varna.

Osnovnošolcema, bralčevima sinovoma, so ob začetku šolskega leta ukinili brezplačni vozovnici za avtobus s pojasnilom, da na poti do šole nista več ogrožena. Bralec se s tem ne strinja.

Čudežno varna pot

“Lani sta moja otroka od Občine Jesenice dobila vozovnici za šolski avtobus. Dejali so jima, da veljata do konca 9. razreda, letos pa jima na prvi šolski dan nista delovali. V šoli so pojasnili, da jima ne pripadata več, ker je šolska pot čudežno postala varna,” piše v pismu bralec iz Krajevne skupnosti (KS) Podmežakla.

Občina odgovarja, da je bil oktobra lani opravljen ogled šolskih poti do osnovne šole Prežihovega Voranca: “Na podlagi kriterijev ministrstva za izobraževanje je svet za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu ugotovil, da je varnost učencev ogrožena le na Cesti 1. maja od hišne številke 82, druge poti v KS Podmežakla pa ne.” Dodajajo, da so bile vozovnice zato izdane le učencem na ogroženi relaciji.

Oče obeh učencev odgovarja, da starši o tem niso bili obveščeni, zato so presenečeni in ogorčeni nad odločitvijo: “Ne moremo verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Naši malčki morajo hoditi po cesti brez pločnika in prečkati nezavarovan železniški prehod s težko torbo na ramenih.”

Komentarjev 1
  • mukotrpni 10:01 10.september 2012.

    Treba prvo da kdo zgubi glavo potem pa bodo začeli razmišljat. Če kdo pozna Jesenice , potem je seznanjen da se v času hokeja parkira po celi Verdnikovi na cesti in je dejansko prehodna samo po sredini ceste.Zdaj se pa ...prikaži veče pa bliža tudi košarka in me zanima kam bo občina spravila obiskovalce in njihove avtomobile.Naredili bo kot so do zdaj delali ,zatiskali oči nad situacijo in težavami do prve nesreče.Potem bodo pametni v tri krasne.