Slovenija
54 ogledov

Brezovar pa še kar predava

Na združenju delodajalcev molčijo, koliko je Brezovar zaslužil z včerajšnjim pre Žurnal24 main
Inšpektor. Včeraj predaval, kako odpustiti delavce.

Nekdanji glavni inšpektor za delo Borut Brezovar še vedno predava med delovnim časom, čeprav je bil prav zaradi predavanj prisiljen zapustiti delovno mesto prvega moža inšpektorata. Spomnimo: protikorupcijska komisija je ugotovila, da je bilo njegovo predavateljstvo za honorar v podjetjih, ki jih je nadziral, navzkrižje interesov.

Včeraj dopoldne smo Brezovarja, ki po novem na inšpektoratu za delo zaseda mesto sekretarja, ujeli, kako je za Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) predaval o tem, kako odpovedati pogodbo o zaposlitvi delavcu zaradi opustitve ukrepov varstva pri delu.

Je vzel dopust ali ne?
Za pojasnila Brezovar ni bil dosegljiv, nam je pa Frida Bertoncel z ZDS zagotovila, da je inšpektor zagotovo vzel dopust. A ko smo hoteli govoriti z njim, nam je njegova tajnica na inšpektoratu povedala, da Brezovar včeraj ni bil na dopustu.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve o Brezovarjevih predavanjih niso obveščeni, saj so nam na vprašanje, ali Brezovar še predava, odgovorili, da za zdaj takšne informacije nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.