Magazin > Film & Glasba & TV
86 ogledov

“Slovenija je pot v X"

Kaiser Chiefs EPA
Kaiser Chiefs. Glavni zvezdniki Schengenfesta bodo avgusta prvič nastopili pri nas.

"V Sloveniji še nikoli nismo bili, čeprav imamo za sabo že štiri studijske albume in se nam zdi prav posrečeno, da po vseh teh letih lahko še vedno obiščemo državo, kjer še nismo igrali. Slovenija bo pot v neznano," nam je o prihajajočem avgustovskem nastopu na Schengenfestu povedal klaviaturist skupine Kaiser Chiefs Nick Baines, ki sliši tudi na vzevek Peanut (Arašid) in dodal, da bodo v Vinici odigrali vse single s kompilacije (na kateri sta sicer tudi dva nova komada), ki je te dni izšla v Veliki Britaniji.

Ni ga čez Glastonbury

Schengenfest, ki bo potekal med 3. in 5. avgustom, je morda za bend, kot so Kaiser Chiefs iz britanskega Leedsa razmeroma majhen, saj so navajeni vseh največjih evropskih in svetovnih odrov. Kje pa igrajo najraje? "Morda na Glastonburyju, ki je nekako med festivali razred zase, saj je kot nekakšen podaljšan trenutek, ki je vedno neverjeten, ne glede na vreme," se odzove Baines, ki se sicer ukvarja tudi s fotografijo in že nestrpno pričakuje, kako bo lahko ovekovečil tudi lepote naše podalpske deželice.

Prvi album radi zamolčijo

"Komad Oh My God je eden od koncertnih favoritov, ki ga zadnje čase puščamo za finale. Cel kup pesmi sicer zveni na odru popolnoma drugače kot v studiu in na publiku imajo v živo tudi drugačen vpliv, kot če jih poslušate na ipod. Nekatere na odru sploh niso učinkovite, druge spet bolje, tretje pa je treba včasih malo predrugačiti - iz električnih v akustične in obratno," pojasnjuje Baines ter omeni, da so posneli štiri albume.

Čudno, rečem, saj so prvi album (22), ki bi se (lahko) štel kot številka pet, posneli že leta 2003, le da pod drugim imenom - Parva: "Ja, to je naš izgubljeni otrok, ki ga ne moremo skriti, a naši zvesti poslušalci ga dobro poznajo, a uradno ga ne štejemo kot prvi album Kaiser Chiefs. Zadnjič smo celo odigrali eno pesem iz tega albuma in je zvenela presenetljivo kot Kaiser Chiefs in nič kaj kot Parva (smeh)."

Studijski albumi

Kot Parva. 22 (2003).

Kot Kaiser Chiefs. Employment (2005), Yours Truly, Angry Mob (2007), Off with Their Heads (2008), The Future Is Medieval (2011), Start The Revolution Without Me (2012)

Člani zasedbe

Vokal. Ricky Wilson.

Kitara. Andrew "Whitey" White.

Bas. Simon Rix.

Klaviature. Nick "Peanut" Baines.

Bobni. Nick Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.