Slovenija
51 ogledov

Cerar je policiste močno razjezil

Tudi mi smo sindikat SPS
Policisti so se na Cerarjevo izjavo o nespodobnosti stavke odzvali s fotografijami, na katerih je napis "Tudi mi smo sindikat".

"Edini v Evropi smo, kjer policija stavka, in to je sramota," je v sredo, ko so policisti začeli s stavko, dejal predsednik vlade Miro Cerar. Dodal je, da je ne le razočaran, pač pa tudi ogorčen. 

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

PREBERITE ŠE: 

"Zdaj, ko v Evropi vlada napeta varnostna situacija, ko Sloveniji grozi, da nam vsak hip lahko države na severu zaprejo svoje meje, ko smo soočeni z desetinami tisočev beguncev iz dneva v dan in tisoči naših ljudi na mejah z nadčloveškimi napori obvladujejo ta položaj, oba sindikata stavkata," 

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

Stavkovni odbor zahteval opravičilo

Policiste je izjava razjezila, stavkovni odbor obeh policijskih sindikatov pa je od Cerarja takoj zahteval opravičilo. V odprtem pismu so mu očitali, da se je nedostojno izrazil "legitimni pravici policistov, ki so v stavko prisiljeni zaradi neizpolnjevanja sporazumov in pogodb".

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

Cerar je nato svojo izjavo nekoliko omilil, rekoč, da je mislil na sindikate in ne na policiste v celoti. Navedel je, da stavkata Policijski sindikat Slovenije ter Sindikat policistov Slovenije, ne pa policisti.

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

Protest s fotografijami

"Predsednik vlade očitno ne razume, da v Policiji in MNZ stavkajo zaposleni in ne sindikata," so v odzivu zapisali v SPS, njihovi člani pa so protest izazili z več desetimi skupinskimi fotografijami, v katerih držijo v rokah napis:”Tudi mi smo sindikat”.

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

Pogajanj s policisti sicer očitno tudi tretji dan po začetku stavke, kot kaže, ne bo. Zadnjič so se za skupno mizo usedli v torek. Vladna pogajalska skupina sedaj čaka na mandat vlade, v policijskih sindikatih pa pričakujejo, da bo pogajalski proces znova stekel v začetku prihodnjega tedna.

Tudi mi smo sindikat | Avtor: SPS SPS

Komentarjev 6
  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 18:59 20.november 2015.

    Mene zanima,če ona dva sindikalista na 5 fotografiji dobita kdaj priboljške in kvalitetne konzervice,če jih že ostali niso deležni?:)

  • Ferluci 17:56 20.november 2015.

    Nerazgledanost premiera, nekredibilnost, namerno zavajanje ali neumnost. Ozkoglednost, ne vidi preko svojega ramena. Pri takšnih butastih izjavah bi se lahko vsaj prepričal, da štrajkajo tudi policisti sosednje države - Avstrije!

  • Poldek 17:46 20.november 2015.

    Vzeti študentskemu radiu in dati policistom!