Slovenija
22 ogledov

Černač: Zaprli smo pipice

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Odziv ministrstva. Namesto milijona in petsto tisoč je bilo porabljenih nekaj deset tisoč evrov.

"Anonimna ovadba zoper ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača in novo upravo DARS-a glede odstranitve cestninskih postaj ne prihaja iz vrst zaposlenih na ministrstvu, pač pa se za njimi skrivajo tisti, ki so jim bile zaprte večmilijonske pipice," so v odziv na današnje pisanje o ovadbi ministra Černača zapisali na ministrstrstvu za okolje in prostor.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v tem postopku po ravnalo v skladu z zakonom, enako DARS, zatrjujejo. "Namesto milijona in petsto tisoč evrov, kolikor je znašala ocena odstranitve v času, ko je DARS vodila Mateja Duhovnik, je bilo za sprostitev prometa na cestninski postaji Log porabljenih nekaj deset tisoč evrov,"so še zapisali.

Ob tem podatku po njihovi oceni padejo vsi očitki, zato bi bilo, kot poudarjajo, potrebno z enako vnemo kot vsebino ovadbe preiskati tudi tiste, ki so zavestno vložili krivo ovadbo.

Z ministrstva za infrastrukturo in prostor nam sicer komentarja na informacije o ovadbi, ko smo zanj zaprosili, niso poslali. Sporočili so le, da evidence ovadb ne vodijo.

Komentarjev 4
  • Avatar vzhod
    vzhod 21:44 04.november 2012.

    Lepo!Če je bil namenjen denar, milijon in petsto tisoč evrov, a realizovnano nekaj deset tisoč,povejte kam je šla razlika.Pipice so otprte za lastne džepe.Kje je denar?

  • graff 18:40 04.november 2012.

    Verjel mu bom šele takrat, ko bo znotraj ministrstva, DDC in Darsa, počistil Štajersko-prleško-prekmurski lobi, ki si je v reteklosti in si tudi sedaj prigrabi več kot 50% vsega denarja za ceste, za ostale dve tretjini Slovenije pa velja, znajdi ...prikaži več se kakor veš in znaš.Ni je slabše državne ceste (regionalne) skozi Jesenice in od Hrušice proti Planici. V stari Jugi je bilo več pravice kot sedaj, ko nam namesto Srbov vladajo lobisti iz zgornjih vasi.

  • gec 17:19 04.november 2012.

    gnoj rumeni...