Slovenija
71 ogledov

Cilj: sto tisoč članov

Tjaša Zelenko si prizadeva spraviti očeta iz turškega zapora. Žurnal24 main
Tjaša Zelenko. Največja podpora na FB do zdaj.

Skupina na družabnem omrežju Facebook (FB), ki podpira v Turčiji zaprtega Francija Zelenka, je zbrala že več kot 80 tisoč podpornikov, in to le v dobrem mesecu. Ustanoviteljica Tjaša Zelenko, Francijeva hči, je tako postavila dva rekorda: najhitreje rastoča skupina in največja FB-skupina v Sloveniji.

Dva centa na podpornika
Skupina je prvi teden zbrala vrtoglavih 40 tisoč podpornikov, kar je skoraj toliko, kot sta jih v več kot enem letu zbrali drugi največji skupini – Petra Majdič (56 tisoč) in Jurij Zrnec (51 tisoč). "Mislim, da lahko presežemo magično mejo sto tisoč podpornikov. Dobivala sem tudi po 300 komentarjev na dan," je optimistična Tjaša, ki si že nekaj časa prizadeva, da bi očeta spravila domov. Se pa tovrstna podpora ne pozna na tekočem računu, ki ga je odprla prav v ta namen; zbrati mora namreč 50 tisoč evrov, do zdaj pa so ji dobrotniki nakazali "le" 1.500 evrov, kar je manj kot dva centa na podpornika v njeni skupini na FB.

facabook_zelenko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nekateri le obljubljajo
"Veliko mi pomeni tudi moralna podpora; vsaka beseda, vsak podpornik šteje. To mi daje zagon in več energije, da čim prej dosežem cilj in očeta pripeljem domov," je skromna Tjaša. Na vprašanje, ali se ji Slovenci načeloma zdijo dobrodelni, odgovarja, da bi to težko posplošila, "je pa res, da pri nekaterih ostane zgolj pri besedah". Če bi se želeli skupini pridružiti tudi vi, jo na FB najdete pod naslovom Pomagajte rešiti mojega atija, hočemo ga nazaj! Država ga je pustila na cedilu. Tekoči račun, kjer se zbirajo sredstva za Tjašinega očeta, ki čaka tudi na tri operacije, pa je SI56 0510 0702 6396 345.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.