Slovenija
17 ogledov

Čiščenje je letos zatajilo

Bralko Uno so ob nedeljskem sprehodu na Rožniku presenetili ostanki prvomajskega Žurnal24 main
Številni odpadki so po sobotnih prvomajskih prireditvah v nedeljo še vedno ležali na Rožniku.
"Prejšnje leto je bilo dan po kresu vse počiščeno in pospravljeno. Zakaj ni tudi letos?" se sprašuje bralka Una iz Ljubljane. Poslala nam je nekaj fotografij Rožnika, kjer so po prvomajskih praznovanjih ostale smeti in transparenti.

 
 

Ogledala si bom, kako je zdaj na Rožniku, skoraj bi moralo biti pospravljeno.

Karmen Leban, ZSSS

 
V četrtek morda bolje
Peter Kadunc s Snage je povedal, da so poti na Rožniku in prireditveni prostor čistili 1. maja med 3.30 in 7.30 zjutraj ter med 18. in 21. uro. Redno tedensko čiščenje Rožnika pa opravijo vsak četrtek. "Količina pobranih odpadkov je bila 35 kubičnih metrov in je podobna tisti v preteklih letih," je še zapisal Kadunc.

Transparenti pozneje
Karmen Leban z Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Območne organizacije Ljubljane in okolice, je povedala, da so za odstranitev transparentov in zastav dogovorjeni z Javno razsvetljavo. Odstranili naj bi jih “po praznikih”, zato ni neobičajno, da so v nedeljo še vedno viseli. "Da bi se zelenica in blato obnovila čez noč, pa ni mogoče pričakovati," je dejala Lebanova.

Število ljudi, ki so se udeležili kresovanja, naj bi bilo okoli pet tisoč, kar je precej manj kot prejšnja leta, ko je bilo obiskovalcev 10 ali celo 20 tisoč.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.