Slovenija
49 ogledov

CPL v 100-odstotni lasti Patere

CPL je za 7,4 milijona evrov kupilo zemljišče v trgovskem središču na Rudniku.To Žurnal24 main
Družba Patera je prevzela 100-odstotno lastništvo v družbah Cestno podjetje Ljubljana (CPL), Komunalno podjetje Ljubljana (KPL) in Tovarna asfalta Črnuče (TAČ), so danes sporočili iz Patere.

"Danes je Patera s.l.r. prevzela 100-odstotno lastništvo nad družbami CPL, KPL in TAČ. S tem so odpravljene vse ovire za sanacijo CPL ter za usposobitev vseh družb za suverenejši nastop na trgu. S tem so odpravljene tudi vse ovire za zagotavljanje vseh pravic delavcev CPL iz njihovega dela," so sporočili s Patere.

Vodstvo družbe Cestno podjetje Ljubljana (CPL) je stavkajočim delavcem obljubilo, da bodo zaostale plače dobili v sredo. Kot je za STA povedal predsednik stavkovnega odbora Janko Skvarča, jim je podjetje v torek izplačalo plače za avgust, izplačilo plač za september in oktober pa pričakujejo v prvi polovici prihodnjega tedna.

Naj vas spomnimo

Ranko Mimović je v sistem CPL prek svoje družbe Patera vstopil tik pred koncem lanskega leta. Takrat so mu mededžerji prodali svoje deleže v podjetju CPL Naložbe, prek katerega so obvladovali družbo pooblaščenko, s tem pa tudi veliko večino delnic CPL.

Trije družbeniki podjetja CPL Naložbe, ki je imelo v lasti skupaj 49,5 odstotka delnic, se je prejšnji teden dogovrilo o prodaji svojih poslovnih deležev družbi Patera. Za njihove deleže v podjetju CPL Naložb enaj bi tako v družbi Patera odšteli skupaj 3,5 milijona evrov in takoj zatem dokapitalizirali CPL v višini 15 milijonov evrov.

Komentarjev 3
  • Klimbra Ali 14:11 16.november 2012.

    nobene denarje........Petrič in kelner iz Postojne......jih bosta ponovno nategnila........do sedaj........niso......NOBEN.....plačali še niti centa........vsi nakupi so bili krediti na lepe oči........sedaj pa delujejo na enak način.........važno, da Petričeve plesalke v minicah zabavajo ljudi.......da se pije in je.........itaQ.....ne z njihovega denarja!!!!!

  • Klimbra Ali 12:55 16.november 2012.

    Kakšen nateg ljudi........dobesedno me je sram, da sem zaposlen v tem podjetju!!!!!Kako......vsaj mislil sem, da inteligentni ljudje znajo seštevati koliko je 1+1......pa vidim, da jim tudi to ne gre!Patera.....kjer je eden večjih sodeležnikov tudi harmonikaš Petrič......še ni ...prikaži več 100% lastnik.......nekaj delnic je še zunaj......a to so nepomembni mali delničarji......ki jih bodo......SEVEDA V SKLADU S SLOVENSKO KRIMINALNO ZAKONODAJO iztisnili.........potem pa je glavni cilj..........da se KPL vpiše kot glavna........firma MATI........CPL.....pa se uniči!!!!!A mi kdo.......vsaj približno pri zdravi pameti.........zna povedati......katera budala, bi dal za podjetje, ki NIMA nobenih strojev.......ima zaplenjeno vse od pisarniškega stola........do zadnje lopate in svedra v skladišču......ki ima cca 50 mio ( bojim se, da sem napisal premalo ).......vsaj en evro?????? Za tako firmo........ja, ta res potrebuje psihiatra.....tako kot naši sindikalisti........ki padej

  • Lavdan 19:49 15.november 2012.

    Od kje pa ta Patera, ki bo za male denarje dobila firme. Razliko do prave vrednosti bomo plačali vsi.