Slovenija > Črna kronika
539 ogledov

21-letni pedofil za devet let v zapor

Število Američanov, ki uporabljajo internet, vsako leto narašča. (Foto: Shutters Žurnal24 main
Sebastjan Vekuš iz Poljčan, ki je med letoma 2009 in 2011 spolno zlorabil devet otrok, bo moral devet let preživeti za zapahi, je odločilo mariborsko sodišče.

Enaindvajsetletnik je zlorabljal otroke, mlajše od 15 let, med njimi pa so bili tudi otroci, ki so z njim v sorodu. Sodišče je moškemu, ki je večino kaznivih dejanj priznal in obžaloval, podaljšalo pripor in mu zaseglo pornografsko gradivo, posneto pri izvrševanju spolnih aktov, je poročala TV Slovenija.

Tožilstvo se z višino kazni ne strinja, zato je že napovedalo pritožbo. Enaindvajsetletnika so kriminalisti prijeli v začetku decembra lani, sama kazniva dejanja pa je izvrševal tako, da je preko različnih spletnih povezav navezal stik z otroki in jih prepričal, da so vklopili spletne kamere.

Prepričal jih je, da so se goli razkazovali in vse skupaj posnel. Nato pa jih je s posnetim materialom izsiljeval.

Komentarjev 4
  • debelacebelazrela 00:35 08.december 2012.

    V naši zakonodaji bi za pedofile morali predvideti kastriranje na njegove stroške, ali kar rezanje luliča, pa naj lula kot ženska skozi luknjo hehe. Za kazen pa bi moral z kroglo na nogi čistit ulice, na hrbtu pa bi mu ...prikaži več pisal velik kartonski plakat: kdor posiljuje otroke, ostane brez pišonje in dela brezplačno ulična javna dela 10 let. Potem je psihiatrija in zdravljenje ob (plačanem) delu na lastne stroške. Če se ne ozdravi, iovo na novo zastonj javna dela. Heh, sodišča bi morala biti malo bolj domišljava in uporabljat malo bolj stimulativne pristope, ne le kazen v zaporu, potem pa jaz to moram plačati.

  • Sam Pejmo 21:07 07.junij 2012.

    21 letni, obsojeni pedofil gre v zapor. hmmm.. fajn mu bo, ja...

  • izvedenec 20:27 07.junij 2012.

    smešno nizka kazen