Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

25 tisoč evrov podkupnine za tožilca

Harij Furlan (Foto: Finance) Žurnal24 main
Potrjeno: uradno osebo iz Murske Sobote dobili, ko je prejemala 25 tisoč evrov podkupnine.

Harij Furlan, vodja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), je potrdil, da so včeraj uradno osebo, zaposleno na murskosoboškem okrožnem državnem tožilstvu, prijeli pri jemanju 25 tisoč evrov podkupnine.

Denar, ki ga je osumljeni – zdaj je v 48-urnem policijskem pridržanju – prejel kot domnevno podkupnino, je bil označen.

Kot smo poročali že včeraj, so v Murski Soboti prijeli tožilca, šlo naj bi za Roberta Stojka.

Veliko kaznivih dejanj
V predkazenskem postopku sodelujejo skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala in Nacionalni preiskovalni urad. Včeraj so preiskali dom osumljenega in tudi njegovo delovno mesto.

Kot je povedal Furlan, ga sumijo več kaznivih dejanj. Zdaj pregledujejo zaseženo dokumentacijo.

 

Tožilstvo misli resno
Žgajnerjeva je dejala, da se tožilstvo resno bori proti korupciji in organiziranemu kriminalu, kar dokazuje tudi ta primer: ''To se je pokazalo tudi tokrat, ko smo morali obravnavati človeka iz lastnih vrst."

Od komisije do prijetja
Furlan, vodja skupine državnih tožilcev, Blanka Žgajner in predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič so tokratno sodelovanje označili za vzorčen primer dobrega sodelovanja.

O sumu jemanja podkupnine je policijo namreč obvestila Komisija za preprečevanje korupcije. Kriminalisti NPU so se odzvali in o tem obvestili vrhovno državno tožilstvo, ki je postopek tudi usmerjalo.

Kriminalisti so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so potrdili sume.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.