Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

84-letnik spregledal zapornico na mejnem prehodu

Mejni prehod Sečovlje Suzana Kos
84-letni italijanski državljan z zmedeno vožnjo dvakrat izzval policiste. Šele v drugo so ugotovili, da gre za pogrešano osebo.

84-letni voznik osebnega avtomobila Fiat Panda, italijanskih registrskih tablic, je nekaj pred eno po stezi, namenjeni za avtobuse, pripeljal na mejni prehod Sečovlje. Spregledal je spuščeno zapornico in trčil vanjo. Zapornico je odbilo v drug osebni avto.

Voznik fiata je z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej. na hrvaški strani meje ni ustavil policistom, ki so izvajali nadzor prometa. Policisti so ga kasneje prejeli in predali slovenski policiji.

Izkazalo se je, da je vozniško dovoljenje 84-letnika poteklo, zato so mu policisti izdali plačilni nalog. Kljub temu se je voznik spet odpravil na vožnjo. Policiste so namreč ob 21.30 obvestili, da od Kala proti Pivki vozi voznik osebnega avtomobila znamke Fiat Panda, ki je najverjetneje pod vplivom
alkohola.

Policisti so ga izsledili v pivki in izkazalo se je, da gre za znanega 84-letnika. Preskus alkoholiziranosti je pokazal 0,00mg/l, kot navajajo policisti pa je gospod deloval zmedeno. Policisti so nato ugotovili, da je 84-letnik v Italiji prijavljen v Italiji kot pogrešana oseba. Obvestili so svojce in v ZD Postojna ga je prišel iskat sin.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 12:24 22.marec 2017.

    Ja in kaj bi imel zraven te tvoje nesreče tale plačilni nalog . Oče mojega prijatelja je hodil v pidžami po sredini Resljeve ulice . Vprašanje zate in ta plave , ker bi verjetno dobil kazen za prečkanje ceste izven zebre !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:48 21.marec 2017.

    Policaje ne zanima varnost, pač pa koliko položnic bodo napisali!

  • eosss 22:20 20.marec 2017.

    Hja kaj pa naj, zakon mora bit za vse enak... dokler se nič ne zgodi, je vse ok, kaj pa če bi do smrti povozil kakšnega otroka?