Slovenija > Črna kronika
12675 ogledov

Brutalno posilstvo. "Ubili so mene in njo"

Zloraba Shutterstock
Sodišče je sprejelo odločitev glede kazni trem mladeničem, ki so skupnsko posilili mladoletnico.

Njeno telo je bilo črno od udarcev, mestoma ji je manjkala koža, na vratu je imela sledove od stiskanja. V Zadru so jo leta 2013 skupinsko posilili, stara je bila 17 let.

Te dni je postala pravnomočna odločitev za brutalno dejanje, ki so ga zakrivili takrat 16-, 17-, 18-, 19- in 22-letni fantje. Eden je obsojen na tri leta zapora, eden na leto in pol, trije so dobili pogojno kazen.

Posiljeno najstnico so pustili ležati na plaži, nanjo je naletela sprehajalka, ki ji je pomagala domov. Njena oblačila so bila razstrgana, po izživljanju petih fantov nad njo je bila povsem nemočna.

Mama posiljene je za portal 24sata povedala, da tudi po treh letih njena hčerka svojega življenja ni postavila nazaj na tirnice. "Ko se premakne nekaj korakov naprej, se zopet vrne. Ko v Zadru slučajno sreča katerega izmed posiljevalcev, se ti delajo, kot da je ne poznajo. Strah jo je in vsakič se rane odprejo," je povedala mama.

Dodala je, da je sama tiste noči umrla. Rekla je, da se sama fantov ne boji, da so vendarle oni uničili življenje njihovi družini, ne oni njim. Zaradi pritiskov se je njihova družina iz Zadra odselila. Mama posiljene je dodala, da imajo vsi porušeno zdravje in da je da z njimi trpi tudi najmlajša, 10-letna hčerka.

Na zaprti skupini na Facebooku "Mame iz Zadra" je opisala svojo izkušnjo in izpostavila, da otroci v tem mestu živijo med petimi posiljevalci, ki so se do zdaj svobodno sprehajali po ulicah. Kazni, ki jih je potrdilo vrhovno sodišče so - tako mama - za njihovo dejanje minimalne, kljub temu pa predstavljajo vsaj majhno moralno zadoščenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Ejsi_Disi 09:01 17.oktober 2017.

    Al' prav se piše razstrgan al' raztrgan?

  • alen04 07:35 17.oktober 2017.

    Za tako golazen je primerna edina kazen in to je oko za oko, zob za zob. da se jih nabija, mlati in vse kar so omejenci počeli temu ubogemu dekl,etu, katerega življenje se je dejansko tsti večer zaključilo. Oko za ...prikaži več poko, zob za zob!!!!

  • Žirafa 03:35 17.oktober 2017.

    Pogojno kazen za posilstvo?

Sorodne novice