Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Cariniki zasegli 13 ton tobaka z okusom

Pes za odkrivanje tobaka
1/2
Carinska uprava RS
Pred dnevi so cariniki v Luki Koper zasegli skoraj deset ton neprijavljenega tobaka za vodno pipo, v ponedeljek pa so odkrili podobno pošiljko. Tokrat je šlo za dobrih 13 ton tobaka v zabojniku iz Jordanije.

Cariniki so v Luki Koper v ponedeljek pregledali zabojnik iz Jordanije, ki je bil namenjen na Slovaško. Pri pregledu z rentgenom so ugotovili, da v zabojniku ni samo prijavljeno blago, zato jim je pomagal še službeni pes za odkrivanje tobačnih izdelkov, so sporočili s Carinske uprave Slovenije.

Izkazalo se je, da je bilo v zabojniku poleg 328 kartonov prijavljenih konzerviranih paradižnikov tudi tisoč kartonov oz. 13.100 kg tobaka z okusom za kajenje v vodnih pipah.

Pretekli četrtek so cariniki ravno tako v Luki Koper zasegli skoraj deset ton neprijavljenega tobaka za vodno pipo. Če bi jim uspelo blago pretihotapiti mimo carine, bi se izgonili plačilu skoraj pol milijona evrov dajatev.

Tobak za kajenje v vodnih pipah se namreč uvršča med blago, za katero se ob uvozu obračunajo carina, davek na dodano vrednost in trošarina.

Carina je neprijavljeni tobak začasno zasegla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.