Slovenija > Črna kronika
10822 ogledov

Delavca padla v globino, eden v smrtni nevarnosti

rešilec Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
V podjetju blizu Krškega se je danes zjutraj pripetila nesreča, v kateri sta se hudo poškodovala dva delavca.

Policijska uprava Novo mesto je bila danes nekaj pred deveto zjutraj obveščena o nesreči pri delu v podjetju v okolici Krškga.

"Policisti PP Krško in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah sta 53-letni moški in 28-letni moški izvajala menjavo filtrov prezračevalnega sistema. Ko sta se nahajala na hidravlični dvižni ploščadi na višini okoli 9,5 metra, je 34-letni moški, ki je upravljal mostno dvigalo, trčil v dvižno ploščad, ki se je prevrnila. 53-letnik je po padcu utrpel hude poškodbe in je v smrtni nevarnosti, huje je bil poškodovan tudi 28-letnik. O dogodku so bili obveščeni preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in pristojni inšpektor za delo. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo," je sporočila Alenka Drenik Rangus s PU Novo mesto.

Kot smo neuradno izvedeli, sta oba poškodovana delavca slovenska državljana in pri tem podjetju nista zaposlena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.