Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Dijak v streljanju ubil dva najstnika

Streljanje v Ohiu Reuters
V streljanju na srednji šoli v ameriški zvezni državi Ohio sta bila v ponedeljek ubita dva dijaka, trije pa so bili ranjeni.

Lokalni mediji iz Ohia so poročali, da je streljal mladoletni dijak T.J. Lane, ki je v ponedeljek zgodaj zjutraj napadel skupino, zbrano za isto mizo v šolski jedilnici.

Ko so odjeknili prvi streli, je v jedilnici nastala huda zmešnjava, dijaki so kričali in se razbežali na vse strani ali se poskrili pod mize ter ob pogledu na ustreljene sošolce na tleh trepetali za lastno življenje.

Policija storilca aretirala

Policija je hitro po dogodku obkolila srednjo šolo s 1100 dijaki v kraju Chardon blizu Clevelanda in kmalu aretirala strelca, nedaleč stran pri njegovem avtomobilu, kjer se je predal brez težav.

Strelca naj bi uvodoma pregnal iz šole eden od učiteljev. T.J. Lane je bil po izpovedih prič miren dijak, ki se je držal sam zase, čeprav naj bi imel v zadnjem času "gotske" prebliske. To pomeni, da se je oblačil v črno in mislil črne misli.

Nihče ga ni jemal resno

Nekateri sošolci pravijo, da je bil suhljati fant izpostavljen nasilništvu in v tem iščejo vzrok izbruha, drugi pa pravijo, da je imel dovolj prijateljev in ni bil izpostavljen nasilju. Mediji so tudi poročali, da naj bi strelec pred prihodom v šolo pošiljal grozilna sporočila, da prihaja s pištolo, vendar ga ni nihče jemal resno.

Ranjene so odpeljali v dve bolnišnici, vendar pa je dijak Daniel Parmertor zaradi ran kmalu umrl. Danes pa je umrl še 17-letni Russel King, poroča MSNBC.

Motiv ponedeljkovega streljanja še ni znan, vendar pa priče domnevajo, da je imel Lane težave s sošolci za mizo, ker na druge ni streljal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.