Slovenija > Črna kronika
462 ogledov

Dolenjski policisti imajo veliko dela s pijanimi vozniki

Alkotest Boštjan Tacol
Letos so policisti na Dolenjskem ukrepali skoraj zoper 1400 pijanim voznikom.

Prejšnji konec tedna so policisti na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Sedem jih je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligrama alkohola. Tudi v današnjem poročilu navajajo nove primere. Enemu vozniku so namerili kar 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Na območju Policijske uprave Novo mesto sta se v sredo zgodili dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Na sodišče pa so danes privedli tudi 39-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je napihal 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi o njegovi nevarni vožnji po avtocesti v smeri proti Novemu mestu so popoldne policiste obvestili občani. Voznik osebnega avtomobila naj bi vijugal po vozišču in s tem ogrožal druge voznike. Voznik, ki je pred vožnjo pregloboko pogledal v kozarec, je nato od blizu videl tudi prostore za pridržanje.

Zalotili tudi voznike pod vplivom drog

Lani in letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v 24 prometnih nesrečah s smrtnim izidom umrlo 24 ljudi. Pod vplivom alkohola je bila več kot tretjina in sicer kar devet voznikov, ki so povzročili smrtne prometne nesreče. Letos so ukrepali zoper 1398 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, in zoper 100 voznikov, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli 278 vozil, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kot so navedli, bodo policisti "nadaljevali pogoste kontrole psihofizičnega stanja voznikov in z doslednim ukrepanjem zoper kršitelje skušali doseči, da bo na naših cestah manj nevarnih voznikov, ki s svojim ravnanjem ogrožajo ostale udeležence v prometu". "Voznikom svetujemo, da za volan sedejo le trezni, v ustreznem psihofizičnem stanju," so še dodali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice