Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Doma je imel 29 mumij

Mumija Shutterstock
Ruska policija je na domu moškega našla 29 mumij. Trupla je izkopaval iz grobov in jih oblačil v oblačila, ki so bila v grobovih.

Ruska policija je prejšnji teden na domu znanega zgodovinarja odkrila 29 mumificiranih trupel, ki jih je izkopaval na pokopališčih in jih oblačil v oblačila, ki so bila v grobovih.

Policijski videoposnetek prikazuje grozljiv prizor v stanovanju v mestu Nižni Novgorod – velikim lutkam oziroma punčkam podobne mumije v pisanih oblekah in šalih, z dlanmi in obrazi v povojih. Kot je sporočila policija, gre za ostudno zbirko mumificiranih posmrtnih ostankov izključno mladih deklet.

Grozljiv videoposnetek

Identitete moškega policisti niso izdali. Po poročanju ruskih medijev pa naj bi stanovanje pripadalo 45-letnemu zgodovinarju Anatoliju Moskvinu, ki je veljal za največjega strokovnjaka za pokopališča v Nižnem Novgorodu, mestu ob reki Volgi približno 400 kilometrov vzhodno od Moskve. Moskvin je javno razlagal o svojem raziskovanju pokopališč in preučevanju nagrobnikov ter pripovedoval zgodbe, ki se skrivajo za njimi.

Preiskava potekala že nekaj časa

Policisti so sicer že dlje časa iskali človeka, ki je večkrat oskrunil tamkajšnje grobove. Po pisanju nekaterih medijev naj bi Moskvina priprli na pokopališču z vrečko kosti v rokah, po pisanju drugih pa naj bi policisti mumije odkrili, ko so obiskali Moskvina, da bi se z njim kot s strokovnjakom posvetovati o preiskavi.

Komentarjev 1
  • privat 19:27 15.november 2011.

    rusi...sej to jih uči ruska državna politika...