Slovenija > Črna kronika
869 ogledov

Doma je imel kup orožja in razstreliva

1/3
PP Logatec
V okolici Logatca pri 41-letniku doma našli kup orožja, med drugim tudi več kot sedem kilogramov eksploziva.

"Logaški policisti so včeraj na podlagi odredbe sodišča v okolici Logatca opravili hišno preiskavo pri 41-letnemu občanu zaradi suma posesti nedovoljenega orožja. Pri preiskavi so policisti zasegli 1660 kosov ostrega streliva različnega kalibra, revolver, pištolo domače izdelave, starejšo puško z dvema gladkima cevema, zračno puško, ročno bomba M52, približno 7,6 kg razstreliva in 41 različnih petard. Razstrelivo in bombo so prevzeli policisti specialne enote GPU, ki so ga uničili, vsi ostali zaseženi predmeti pa bodo poslani na Oddelek kriminalistične tehnike v pregled in analizo," so sporočili policisti ljubljanske policijske uprave. 

41-letnik nima dovoljenj za posest zaseženega orožja, zato bo uveden hitri prekrškovni postopek, policisti pa še vodijo preiskavo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem in eksplozivom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.