Slovenija > Črna kronika
2363 ogledov

Dve hudi nesreči na Štajerskem

policija Saša Despot
Hudo poškodovana kolesarka, v drugi nesreči pa voznik kolesa z motorjem.

Včeraj ob 8.50 se je v križišču Ptujske ceste in Špeline ulice v Mariboru zgodila prometna nesreča. 48-letni voznik tovornega vozila je pripeljal v križišče ter pričel zavijati v desno na Špelino ulico, pri tem pa ni dal prednosti 71 letni kolesarki, ki je pri zeleni luči prečkala kolesarsko stezo, so sporočili z mariborske policijske uprave. Kolesarka je padla in se hudo telesno poškodovala, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. 

Včeraj ob 13.45 sta se na Bresterniški ulici v kraju Bresternica zaletela 37-letna voznica osebnega avtomobila in 50-letni voznik kolesa z motorjem. Voznica osebnega avtomobila se je pripeljala v križišče Bresterniške in ulice pri Šoli, ko je po prednostni Bresterniški ulici pripeljal voznik neregistriranega kolesa z motorjem. Trčil je v avtomobil, padel in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

"Voznik kolesa z motorjem med vožnjo ni uporabljal ustrezne homologirane zaščitne motoristične čelade. Zoper voznico osebnega avtomobila bodo policisti podali kazensko ovadbo, vozniku kolesa z motorjem pa bodo izdali plačilni nalog." so sporočili policisti mariborske policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dragan Marina Mudrinic 15:16 23.julij 2017.

    50-letni voznik kolesa z motorjem med vožnjo ni uporabljal ustrezne homologirane zaščitne motoristične čelade-,- voznik neregistriranega kolesa z motorjem. Trčil je v avtomobil, padel in se hudo telesno poškodoval. --vozniku kolesa z motorjem bodo izdali plačilni nalog.--- --- Zoper voznico ...prikaži večnico osebnega avtomobila bodo policisti podali kazensko ovadbo, HA - HA - HA ---ZDAJ BO VOZNICA KAZENSKO ODGOVARJALA ,--, ,, JE..M TI JA OVAJ SLO- MAFIJSKI ZAKON😈😈