Slovenija > Črna kronika
5361 ogledov

Edina je prerešetal slovenski podjetnik

Zasežena pištola SKP PU Maribor Fotografija je simbolična.
Uroš Vozlič je danes zanikal krivdo za umor Edina Delića iz Bosne in Hercegovine.

Naselje Trnava v občini Braslovče z nekaj več kot 250 prebivalci je bilo 5. septembra lani prizorišče grozljivega zločina. Petinštiridesetletni Uroš Vozlič iz Tabora naj bi s pištolo ustrelil 42-letnega Edina Delića iz okolice Ključa v Bosni in Hercegovini.
Na današnjem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču tožilka Irena Igerc sicer ni prebrala obtožnice, a dejstva so znana. Policiste so tistega torka okrog pol petih zjutraj o streljanju obvestili stanovalci nekdanjega hmeljarskega doma, v katerem je živel tudi Delić, Vozlič pa je najemnik lokala v pritličju.

Uroš Vozlič | Avtor: Uroš Vozlič
Usodne štiri krogle

Za Bošnjaka, ki je v Sloveniji delal od leta 2019, naj bi bili usodne štiri krogle, izstreljenih je bilo neuradno sedem. Izkrvavel je na hodniku pred svojim najetim stanovanjem. Kot je takrat povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na PU Celje Aleš Slapnik, je morilec pobegnil, še isti dan pa so bili obveščeni "o kaznivem dejanju izsiljevanja, ko je takrat še neznani storilec moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo. Zagrozil mu je, da bo, če mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora".

Preiskovalci so z zbiranjem obvestil in forenzičnimi raziskavami prišli na sled Vozliču in v objektih, ki jih je uporabljal, opravili 11 hišnih preiskav. Pri eni od njih so našli kar 50 kilogramov prepovedanih drog: dobrih 17 kilogramov kokaina, več kot 10 kilogramov hašiša, dobrih 17 kilogramov amfetamina in okoli 10.000 tablet ekstazija. Ob Vozliču so prijeli tudi 44-letnega državljana Srbije, ki so ga osumili trgovine z mamili.

Pobegnil v Srbijo

Vozlič je pred preiskovalnim sodnikom molčal, po vloženi obtožnici zaradi umora in izsiljevanja pa danes pred sodnico Ingrid Lešnik zanikal krivdo. Eden od njegovih dveh zagovornikov, odvetnik Milan Krstić - Gorazda Fišerja tokrat ni bilo - je predlagal izločitev sodnega izvedenca klinične psihologije dr. Matjaža Copaka, ki naj bi njegovega klienta bolj zasliševal kot kriminalist, ne pa spraševal kot zdravnik. Zahteval je tudi, da se poišče Bojana A., ki naj bi bil sprt z Delićem, in je dan po umoru odšel v rodno Srbijo, ne da bi dal sploh odpoved v službi.

Krstića zanima tudi, kje je pištola, ki naj bi jo imela žrtev, ter njeno vozilo, rad pa bi si ogledal tudi posnetke treh nadzornih kamer. Kdaj se bo pred velikim senatom začelo sojenje, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.