Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Fantje petardo vrgli v 14-letnika

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Petarde. Na območju Ljutomera sta se poškodovala dva človeka; včerajšnji požar v Ljubljani posledica uporabe pirotehničnih izdelkov.

Policisti PP Ljutomer so včeraj obravnavali dva primera lažjih telesnih poškodb zaradi pirotehnike.

Mladeniči petardo vrgli v kolesarja
Prva nesreča se je zgodila zgodaj popoldne, ko se je 14-letnik s kolesom peljal po predelu Ljutomera, imenovanem "Babji Ložič". Ko se je pripeljal do skupine mladostnikov, ki so sedeli na klopci, je eden izmed mladostnikov aktiviral petardo in jo vrgel v smeri kolesarja. Petarda je eksplodirala in kolesarja lažje telesno poškodovala po desni roki. Policisti neznanega mladostnika, ki je odvrgel petardo, še iščejo.

Eksplodirala v roki
Kmalu zatem pa je v zdravstveni ustanovi v Ljutomeru zdravniško pomoč poiskal 42-letni moški iz okolice Ljutomera, ki je tega dne v bližini svojega doma aktiviral petardo. Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala tri prste. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Petarde zanetile požar
Sicer pa smo že včeraj poročali tudi o tem, da se je na območju Novih Jarš zaradi vdihavanja dima zastrupilo več ljudi. Neuradno naj bi po odvrženi petardi zagorele novoletne lučke, pritrjene na leseno balkonsko oblogo v pritličju. Evakuiranih je bilo 20 ljudi, 19 pa jih je bilo prepeljanih v ljubljanski klinični center. Njihovo stanje je stabilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.