Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Hrvaškima policistoma ponudila po 50 €

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Dva mlada Slovenca sta v Poreču poskušala podkupiti hrvaške policiste, da bi jima pri prometnem prekršku pogledali skozi prste.

Hrvaška policija je po poročanju spletnega portala Index.hr okoli 2.35 ponoči opazila avtomobil znamke volkswagen passat s slovenskimi registracijami. Ko je voznik avtomobila zagledal policijo, je zapeljal v prepovedano smer, zato mu je policija sledlila.

Ob policijski kontroli sta policaja ugotovila, da se v avtomobilu nahajata dva mlada Slovenca. V vozilu sta našla prometno signalizacijo, za katero sta posumila, da je ukradena, zato sta mladeniča povabila na policijsko postajo. Sovenca sta po navedbah portala poskušala pomiriti situacijo tako, da sta policistoma ponudila po 50 evrov, da bi jima "pogledala skozi prste".

Policista sta mladeniča nato privedla na policijsko postajo, kjer so ugotovili, da je bil voznik vinjen. Test alkoholiziranosti je pokazal 1,33 promila alkohola v krvi.

Poleg kazenske ovadbe za prometne prekrške, vožnjo pod vplivom alkohola in krajo prometne signalizacije, čaka dvojico tudi ovadba na hrvaškem organu za pregon korupcije in organiziranega kriminala (USKOK).

Komentarjev 7
  • Žurnalček 10:20 25.julij 2014.

    Ne moreš podkupovati policaja, če si PIJAN ! To ti noben ne bo spregledal !

  • nergač 23:17 03.maj 2013.

    svoje dni sem denar za policaje na Hrvaškem vračunal v potne stroške, a danes pa ni več tako ali kaj?

  • kapibara 09:32 03.maj 2013.

    To sta biula sigurno Državljana RS, tega navajena delat v BIH-Sarajevo, kjer take stvarai "prodžu"..imam iskušnje iz prve roke, ti kar indirektno povejo interni tarifo- s popustom, približno v višini enih " 10 uz prilog "....