Slovenija > Črna kronika
13099 ogledov

Huda nesreča na hitri cesti, v delovni zapori zapeljal pred tovornjak

Nesreča na avtocesti Dars
Trčila sta dva tovornjaka in dve osebni vozili. Ena oseba je umrla.

"Ob 22.45 so na hitri cesti med Selom in Potočami v občini Ajdovščina trčila štiri vozila, dva tovornjaka in dve osebni vozili. Ena oseba je pri tem podlegla poškodbam," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

"Prometni policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H4 iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Na tem odseku je promet zaradi vzdrževalnih del oz. delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno. Omenjeni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je na ravnem delu ceste zapeljal levo med postavljeno opremo za vodenje in usmerjanje prometa (t.i. ’markerji’, ki so namenjeni za razmejitev  prometnih  tokov po smereh vožnje na enosmernih cestah, kjer je začasno  vzpostavljen  dvosmerni  promet) neposredno pred tovorno vozilo, s katerim  se  je  v  tistem  trenutku  iz nasprotne smeri pripeljal 54–letni voznik in vanj čelno trčil," so sporočili s PU Nova Gorica.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčilo v betonsko začasno varnostno ograjo. Osebno vozilo 40-letnega voznika je rotiralo ob levem boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica. Za voznico je pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal skrajno desno in se tako izognil trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika. Pri tem pa je s tovornim vozilom trčil v zadnji del osebnega avtomobila 37-letne voznice. 

Vozilo 40-letnega povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, on pa je ostal ukleščen 
v vozilu in je v prometni nesreči podlegel telesnim poškodbam. 

Zaradi prometne nesreče je bil promet na omenjenem odseku hitre ceste H4 zaprt za ves promet v obe smeri med 22.35 in 3.20. Promet je bil preusmerjen na regionalno cesto. 

Gasilci iz GRC Ajdovščina in JZ GRD Nova Gorica so s tehničnim posegom izvlekli mrtvo osebo iz razbitin osebnega vozila, nudili pomoč reševalcem NMP, nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulatorje in delno očistili cestišče.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:45 25.julij 2017.

    Kljub dopustom me vseeno čudi,da se ne oglasijo odgovorni za varnost prometa in povedo kaj se dogaja v RS ! Seveda bi se moral oglasiti tudi državni vrh .............NIČ ! Pobijate se !