Slovenija > Črna kronika
3138 ogledov

Igor Bavčar je od včeraj zvečer v zaporu

Igor Bavčar
1/4
Saša Despot
Igor Bavčar je včeraj v večernih urah na Dobu začel prestajati zaporno kazen, so sporočili z urada za prestajanje kazni.

"Obsojeni bo po sprejemu v zavod obravnavan v skladu z določbami in po postopkih, ki so opredeljeni v Zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij in podzakonskih predpisih, tako kot vsaka oseba, ki pride na prestajanje zaporne kazni," so še sporočili z Doba, kjer so tako že potrdili, da je Igor Bavčar noč preživel v zaporu.

Po prihodu v zavod je vsak obsojenec najprej nameščen v sprejemni oddelek, kjer lahko ostane do 30 dni.

V sprejemnem obdobju se spoznava njegova osebnost, zdravstveno stanje, delovne in učne sposobnosti in druge okoliščine, pomembne za obravnavo obsojenca ter za njegovo pravilno razvrstitev. Zaradi prostorske stiske na Dobu Bavčar ne bo sam, prav tako zanj ne bo posebnih prilagajanj pri hrani. Jedilnik je narejen na Dobu za en mesec vnaprej, vsi obroki so določeni in se po tem seznamu delajo.

Igor Bavčar Bavčar na Dobu Slovenija "Košarko lahko začne igrati že danes"

Ob zaključku sprejemnega obdobja se za obsojenca pripravi osebni načrt, ki vsebuje vse za obsojenca pomembne vsebine in aktivnosti med prestajanjem kazni.

Osebni načrt se med prestajanjem zaporne kazni dopolnjuje in spreminja, glede na izpolnjevanje sprejetih dogovorov, spoštovanje hišnega reda, spremenjene osebne okoliščine …

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • ode 20:58 19.september 2017.

    Lopova, ki je ukradel več kot 21 miljonov evrov, so že uvodoma dali v polodprti oddelek. Čez tri dni bo že v odprtem oddelku. In potem ga Dob ne bo več videl.

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 18:04 19.september 2017.

    Ne morem verjet da so bili nasi sodniki kaj takega sposbni dokoncat. Nimas kaj ce 100x zajebes ti mora pa enkrat le ratat.

  • dragec 15:32 19.september 2017.

    Se stavimo, da je to še ena od SSDSS - va potegavščina