Slovenija > Črna kronika
58747 ogledov

Kakšna smola, da sta se zaletela ravno onadva

Nesreča v Šmartnem pri SG Gasilska enota Slovenj Gradec
Včeraj zjutraj sta v okolici Podlehnika trčila 36 in 70-letni voznik osebnega avtomobila.

V prometni nesreči jo je k sreči skupila le pločevina, a izkazalo se je, da sta oba moška sedla za volan brez veljavnega vozniškega dovoljenja, 36-letnik pa tudi pod vplivom alkohola (0.93 mg/l), zato so jima policisti PP Podlehnik vozili zasegli.

Ni pa to bil edini tak primer. "Tudi 53-letnik, ki so ga Policisti PP Podlehnik ustavili okrog 21. ure, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in pod vplivom alkohola (0,64 mg/l), za povrh pa zaseženo osebno vozilo ni bilo registrirano," so sporočili z mariborske policijske uprave. 

Tudi voznik motorja, ki jo je skupil v nesreči v okolici Ormoža, je bil brez izpita. 

"V včerajšnji prometni nesreči v okolici Ormoža pa se je huje poškodoval voznik neregistriranega motornega kolesa, ki je med vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v osebni avtomobil. 27-letna voznica osebnega avtomobila se je pri tem lažje telesno poškodovala." so sporočili. 

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Ivo 20:52 23.avgust 2017.

    Sedaj se počutim bolj ogrožen na cesti kot pred leti, ko se je več pilo v Sloveniji. So vsaj izpite delali in nekaj znali, sedaj pa še izpitov ne delajo več, ker imamo bolnike, ki pišejo pravila in jih izvajajo.

  • Onlytime 14:40 23.avgust 2017.

    Ko da boljše vozi, če ima VELJAVNO vozniško dovoljenje, haha.

  • igorgeus 14:39 23.avgust 2017.

    Ja javni prevoz se pač za 5000 prebivalcev ne splača, ker se ne pokrijejo stroški, če je dražje od avta, se pa noben ne bo vozil, večina naših občin pa ne dosega tega števila prebivalcev. Ker razdalje niso tako majhne, ...prikaži več je iluzija računati na kolesa. Realnost majhnega trga.