Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Kriminalisti o Blanci zbirajo podatke

blanca2_sad_dol_060708 Žurnal24 main
Po Posavju so se razširile novice, da so že podane kazenske ovadbe zoper nekatere posameznike, ki so soodgovorni za tragično nesrečo na HE Blanca.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc pojasnjuje, da to ne drži, saj je trenutno v teku predkazenski postopek. Policisti oziroma kriminalisti zbirajo podatke, obvestila in dokumentacijo v zvezi s tako imenovanim zadnjim spustom po Savi. Pogovarjajo se s pričami, ki so bile tako ali drugače udeležene v tej tragediji, in jih sprašujejo po podrobnostih, ki so jih priče videle ali slišale.

 

Pomoč vlade

V podporo vzgoji in izobraževanju otrok iz družin, ki so v nesreči na reki Savi pri HE Blanca izgubile družinske člane, bo vlada na račun, ki ga je občina Sevnica odprla za pomoč svojcem nesreče, namenila 30.000 evrov.

Kriminalisti so tako obiskali tudi posavske novinarje, ki smo sodelovali v spustu, pa čeprav samo na startu čolnov v Šmarju. Zbrana dokumentacija, tudi naši fotomateriali, bo kriminalistom in v nadaljevanju tudi tožilstvu pomagala pri razjasnjevanju dogodkov in iskanju morebitnih krivcev.

Po besedah tiskovnega predstavnika Perca bodo kriminalisti delo končali najpozneje v štirinajstih dneh in zaključki preiskave bodo v pisni obliki predani tožilstvu. Ali bo šlo zgolj za poročilo o dogodku ali za kazensko ovadbo, pred sklenitvijo postopka policisti ne morejo napovedovati, prav tako do konca preiskave ne želijo govoriti o podrobnostih ali imenih ljudi oziroma ustanov ter podjetij, ki bi lahko bila vpletena.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.