Slovenija > Črna kronika
5366 ogledov

Kuhar razdejal mercedes, da je prišel do žganja

Razbito steklo Profimedia
Ljubljančanu Dinu Softiću se je kraja viljamovke ponesrečila.

Čeprav so kuharji iskani, se Ljubljančan Dino Softić, ki je konec januarja dopolnil 31 let, ne ukvarja s poklicem, za katerega se je izšolal. Bližje kot ponve in lonci so mu ropi in tatvine, zaradi katerih trenutno prestaja kazen v našem največjem zaporu na Dobu. A za vse grehe mu še niso izrekli kazni in ta teden se je prek videokonference javil na ljubljansko okrožno sodišče.

"Krivde ne priznam, ker tega nisem naredil," je bil kratek. Zadnja obtožnica se nanaša na veliko tatvino izpred dobrih treh let. Softić naj bi 8. januarja 2021 s keramičnim predmetom neznanega izvora na Brodarjevem trgu v ljubljanskih Fužinah razbil zadnje steklo mercedesa in se obogatil za steklenico viljamovke. Imel je smolo, da ga je pri tem kljub rani uri, bilo je pol petih zjutraj, zalotila sprehajalka. S kaznivim dejanjem naj bi povzročil za 820 evrov škode, od tega seveda veliko večino, osem stotakov, na razbiti šipi.

Softićevih podvigov je bilo, kot rečeno, še veliko več, zanimiv pa je predvsem rop iz leta 2017, ki se ga je lotil skupaj s še enim kuharjem. Z Domnom Š., ki je torej prav tako uspešno končal srednjo gostinsko šolo, sta oborožena z nožem na preklop, na Litijski cesti v Ljubljani malo po polnoči od mimoidočega zahtevala denar in pobegnila z vsega 50 evri. Tudi takrat Softić krivde ni priznal, a ga to očitno ne rešuje rešetk.

Komentarjev 4
  • slopubec 05:43 11.marec 2024.

    Naj kuha v zaporu.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:14 10.marec 2024.

    Čedalje več je teh “ljubljanćanov“

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:41 10.marec 2024.

    premalo je ukradel,če bi kot Bavčar bi zdaj košarko igral in imel počitnice