Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

London: taksist naj bi posilil sto žensk

Žurnal24 main
Londonski taksist, ki so ga zaprli, ker je spolno nadlegoval 19 žensk, 12 pa jih je posilil, naj bi po poročanju britanske policije BBC spolno napadel še okoli sto žensk.

"Velika verjetnost je, da je žrtev še več," BBC citira besede tiskovnega predstavnika policije. "Največja težava je ta, da veliko žensk sploh ne ve, ali so bile posiljenih ali ne."

54-letni posiljevalec John Worboys je ženske napadel ponoči, potem ko jim je ponudil penino, v katero je zmešal uspavalne tablete, poroča The Guardian.

Preiskava je pokazala, da se je moški lahko toliko časa izogibal zaporu, ker policisti žrtev niso jemali resno. Namesto da bi sprožili preiskavo in ukrepali, so dvomili v to, da bi londonski taksist lahko storil kaj takšnega.

"Žrtve se niso mogle spomniti ničesar več po tistem, ko so vstopile v vozilo," je dejal eden izmed detektivov v poročilu glede napada na žensko leta 2007.

Worboys je bil obsojen aprila 2009, ko je proti njemu pričalo 19 žensk. Takrat ga je policija sicer povezovala s 83 žrtvami, a tega nikoli ni uspela dokazati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.