Slovenija > Črna kronika
387 ogledov

Mladoletnik odtujil avto in povzročil štiri nesreče

policija Saša Despot
Mladoletnik se je z odtujenim avtomobilom odpeljal na divjo vožnjo.

Na bencinskem servisu v Krškem je v soboto zvečer mladoletnik odtujil osebni avtomobil, v katerem so bili ključi vozila. Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov in izjavah očividcev je med vožnjo povzročil štiri prometne nesreče. 

Med divnjo vožnjo je trčil v prometno signalizacijo, na parkirnem prostoru prodajalne je trčil v paleto z izdelki v stekleni embalaži, kasneje pa še v kombinirano vozilo in v ograjo. Z veliko hitrostjo je vozil skozi naselje in ogrožal pešce. Po cesti je vozil po levem smernem vozišču, da so se morala vozila, ki so prihajal iz nasprotne smeri umikati. 

Z nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri proti Kostanjevici na Krki, kjer je zapeljal na pločnik, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. 

Mladoletnik je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligrama alkohola (2,85 g/kg). Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec še pred tatvino vozila v eni izmed prodajaln v Krškem ukradel steklenico z alkoholno pijačo, kar mu je zaposlena skušala preprečiti. Osumljenec je oškodovanko udaril in jo lažje poškodoval. 

Osumljenca bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj roparske tatvine, odvzema motornega vozila in nevarne vožnje v cestnem prometu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Saj piše, da ga ni ukradel, ampak odtujil.

  • kmetek 19:56 11.julij 2017.

    Pogojna spet?Takemu takoj 10 let.

  • MižiMaži 19:56 11.julij 2017.

    topli dom Todorović - Brajdić...