Avto
10412 ogledov

Mobitel za volanom: Policisti v dveh urah odkrili 122 kršitev

telefoniranje med vožnjo
1/8
Anže Petkovšek
Katatrofa. Na tole so danes v dveh urah naleteli policisti.

V nadzoru nad spoštovanjem pravil o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu so tako policisti danes zaznali 122 kršitev. Sto voznikov je zaradi uporabe telefonov med vožnjo dobilo plačilne naloge, pet tujcev je globo poravnalo takoj, 17 voznikom pa je policija izrekla opozorila.

Ford transit Avto Transit je lahko najbolj opazen slovenski kombi

Problematika nespoštovanja pravil o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu je kljub temu, da se število ugotovljenih kršitev v primerjavi s preteklimi leti manjša, še vedno pereča.

Avto Noro! Na naših cestah je huje, kot ste si mislili Na cestah je tako vse preveč voznikov, ki med vožnjo telefonirajo, pošiljajo sporočila ali brskajo po družbenih omrežjih. Med takšnim početjem so vozniki dosti manj pozorni na promet kot sicer, zmanjša se njihova pozornost in podaljša se reakcijski čas.

V letu 2015 so na območju PU Celje zaznali 2090 kršitev pri uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu, lani 1051, letos pa 573.

telefoniranje med vožnjo | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • kmetek 08:19 25.avgust 2017.

    122 jih jaz najdem v pol ure v Kranju.

  • Skippy 01:34 24.avgust 2017.

    In kaj hočeš drugega početi ob tem počasnem prometu? Pa saj je vsaka pasja uta naselje.

  • Avatar Zala
    Zala 21:45 23.avgust 2017.

    Slovenceljnom ne pomaga nobena črna statistika, nobena kazen ... odzvali bi se verjetno samo na konkreten ukrep. Si predstavljate, da vas ustavijo zahtevajo vaš telefon in ga vržejo v čeber z vodo. Adijo številke, adijo fotke in na koncu adijo telefon ...