Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Moški napadal in davil mimoidoče

Žurnal24 main
V ljubljanskem parku Zvezda se je moški spravil na mimoidoče in jim grozil. Policija ga je že onesposobila.

V ljubljanskem parku Zvezda nasproti slaščičarne je moški okoli 17. ure pričel napadati mimoidoče. Po informacijah našega bralca se je spravil na vse osebe, ki so nosile sončna očala.

Napadel naj bi okoli deset oseb, med njimi dve mladi dekleti, ki sta bili zelo prestrašeni. Eno od njih je po napadu jokalo, je povedal očividec.

"Bil je mrtvo pijan"

"Moški s poškodovano glavo je stal pri vodnjaku in začel ogovarjati nemške turiste, preklinjati in kazati različne znake. Star naj bi bil okoli 30 let, oblečen v bež oblačila, ves čas pa se je drl, obračal in vrtel. Bil je mrtvo pijan. Mimoidoče je pričel daviti," je povedal naš očividec.

Potem ko je napadel več ljudi, sta ga natakarja iz bližnjega lokala podrla na tla. "Prišli so tudi policisti, ki so ga onesposobili. Ko je policaj stopil iz vozila, je hotel potegniti pištolo, vendar je videl, da ima fant malo prednosti, tako da je stekel za njim nekaj korakov, ga zagrabil za vrat in zbil po tleh. Moški se je nato drl na policista," je še opisal dogodke očividec. Povedal je še, da je videl reševalno vozilo. "Moški je krvavel iz glave, a očitno je bila rana samo površinska," je še dodal.

"Govoril je, da bo vse poklal"

"Napadel je Nemce, potem pa mene. Hotel je zadaviti še eno žensko, hotel jo je ubiti. Natakarja sta prišla in ga razbila. Še vedno je grozil vsem in izzival. Govoril je, da bo vse poklal in streljal. Hotel me je udariti, vendar se nisem pustil. Ne poznam ga, vendar se mi je zdi, da je bil odvisnik," pa je povedal eden od napadenih moških.

Napadalec naj bi bil po navedbah ene od prič doma iz Rudnika, bil pa naj bi odvisnik od drog.

"Šlo je za kršitev javnega reda in miru. Policisti so posredovali na kraju, eno osebo so pridržali. Oseba, ki je poškodovana, je nadaljevala s kršitvijo. Okoliščine policiste še ugotavljajo, identiteta osebe pa še ni potrjena," je povedala Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave.

Komentarjev 12
  • punca05 20:53 02.avgust 2013.

    to je res, kar pravi RR

  • punca05 20:53 02.avgust 2013.

    saj si ti tudi...depresija

  • heavyd 19:49 02.avgust 2013.

    bedak