Slovenija > Črna kronika
590 ogledov

Na Dursu v Kopru so si skočili v lase

Davorin Ivančič Suzana Kos
Odškodnine. Zaposlena toži Durs za deset tisoč evrov, njen nekdanji šef pa njo zaradi razžalitve.

“Onemogočal se mi je dostop do informacijskih baz, jemalo in omejevalo delo, skoraj dve leti v službi nisem delala tako rekoč nič. Bilo je grozno. Moj nadrejeni Davorin Ivančič je delo mimo mene nalagal mojim podrejenim, nisem se mogla izobraževati ... Kot vodja oddelka sem se ukvarjala le z različnimi vzdrževalnimi in čistilnimi deli,” je razmere na koprski davčni upravi (Durs) včeraj na delovnem sodišču povzemala Lorijana Koljenšič. Zaradi trpinčenja na delovnem mestu je zoper Durs vložila tožbo, vredno deset tisoč evrov.

Tožba za tožbo

Enako visoko odškodnino pa od nje zahteva njen nekdanji nadrejeni. “Tožbo sem vložil po nasvetu mojega nekdanjega šefa na prometni policiji, zdaj odvetnika Francija Matoza,” nam je povedal Ivančič.

Od tožbe, kot je zatrdil sodnici Marineli Maras, ni pripravljen odstopiti, svoji nekdanji podrejeni (ta je bila letos premeščena na drugi oddelek) pa se ni pripravljen opravičiti. Lani je sicer predlagal presojo njene (ne)sposobnosti. Odvetnika Mirka Bandlja, ki zastopa Koljenšičevo, je zanimalo, zakaj je čakal skoraj tri leta od prevzema svoje funkcije in zakaj ni prej predlagal reorganizacije dela. Ivančič na to ni odgovoril. Po obravnavi na sodišču pa je za Žurnal24 povedal, da je odškodninsko tožbo proti svoji podrejeni vložil zaradi laži in blatenja šele po tem, ko sta dve komisiji ugotovili, da mobinga ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.