Slovenija > Črna kronika
3742 ogledov

Bodite pazljivi: na počivališču ukradli 1250 litrov dizla!

Šempas bencinski servis Dars
Iz dveh tovornjakov je bila iztočena velika količina dizelskega goriva.

Na slovenskih avtocestnih počivališčih tako kot drugje po Evropi v zadnjih letih narašča število tatvin in ropov, zato policisti uporabnikom počivališč svetujejo previdnost. Predvsem naj pri postankih ves čas nadzirajo svoje vozilo in predmete v njem, svetujejo na Policijski upravi Nova Gorica.

Ob tem kot primer izpostavljajo kraji goriva, do katerih je prišlo danes ponoči na počivališču ob hitri cesti v Šempasu. Ob 3.30 je bila namreč policija obveščena, da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega avtomobila romunskih registrskih številk iztočil za okoli 800 litrov dizla. 

Slabi dve uri so policiste obvestili še o tem, da je neznani storilec na istem počivališču iz rezervoarja tujega tovornega vozila, tokrat madžarskih registrskih številk, iztočil okoli 450 litrov dizla. Oba primera policija še preiskuje.

Šempas bencinski servis | Avtor: Dars Dars

Maribor železniška postaja Maribor Slovenija Tak je račun za razgrajanje na postaji in nočitev na policiji

Če uporabniki avtocestnih počivališčih postanejo žrtve kaznivega dejanja, jim na policiji svetujejo, naj nemudoma pokličejo policiste na število 113, do prihoda policistov pa naj ničesar ne prijemajo ali premikajo, da ne bi prišlo do uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do storilca. 

Dobro je tudi, če policistom posredujejo čim več podatkov o storilcu, vozilu in smeri morebitnega bega, so še sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Komentarjev 3
  • Naklonsky 23:15 05.oktober 2022.

    Avtocestna policija že rešuje situacijo!

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 17:35 05.oktober 2022.

    Kamiondžije vprašte ki vozijo v Ukrajino oz. so ,v koloni od dolge vožnje mal zakinkal ,nema nafte ,ko jih tako hvalite nekateri.

  • Ender3 14:39 05.oktober 2022.

    Ne, tokrat niso bili Strojani, temveč člani sektaške klike, ki imajo naročeno, da se maščujejo nekdanjim prijateljem Madžarom, ker jim nočejo več donirati denarja za strankarske.. medije.