Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Na smučišču se je zgrudil in umrl

Na smučišču Cerkno je danes nekaj pred 14.uri prišlo do nesrečnega primera smučarja, ki je najverjetneje doživel zastoj srca.

Na našem smučišču je bil stalen gost. Še danes zjutraj, ko je prišel, mi je veselo pomahal v pozdrav,” za Žurnal24.si pove pretreseni Ciril Peternel, vodja smučišča na Cerknem.

Lep, sončen smučarski dan je presekala neobičajna nesreča 51-letnega domačina iz Cerknega. “Nenadoma je padel in se ni več premaknil. To nam je povedal smučar, ki je njegov padec videl in pohitel do njega, da bi mu pomagal,” pojasnjuje Peternel.

Hitro so aktivirali reševalno službo in tudi zdravnika, ki je bil takrat na smučišču. “Oživljali so ga z defibrilatorjem, vendar očitno mu žal ni bilo več pomoči.” Na smučišče so poklicali tudi helikopter, ki je priletel čez kake pol ure. Težave je imel s pristankom, ki ga nazadnje ni niti izvedel. “Najbrž so mu sporočili, da je že prepozno,” pravi Peternel.

Na smučišče so poklicali tudi policijo. Za zdaj je edina razlaga, da je pri smučarju prišlo do zastoja srca, kar bo dokazala ali ovrgla obdukcija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.