Slovenija > Črna kronika
7663 ogledov

Najdba na domu morilca iz izolske bolnišnice

streljanje Izola bolnišnica
1/8
Dare Čekeliš
Eno leto po streljanju v Splošni bolnišnici Izola so se sumi policije potrdili.

Lastnik hiše v Sv. Antonu pri Kopri, v katerem je živel Darko Gregorič, je pred tremi tedni policiste obvestil, da je na podstrešju svoje hiše našel škatlo s 503 naboji za pištolo in puško, poročajo Primorske novice. V pritličju hiše je živel lastnik hiše z družino, v prvem nadstropju pa Gregorič, ki je imel prost dostop tudi do podstrešja. 

Koprski policisti so z zapisnikom o zasegu predmetov prevzeli 416 nabojev kalibra 7,65 milimetra za Gregoričevo pištolo in 87 nabojev kalibra 0,45 za vojaško puško thompson. Po preverjanju so policisti ugotovili, da so bili naboji Gregoričeva last. O novi najdbi so obvestili tudi koprsko tožilstvo.

Streljanje v izolski bolnišnici Slovenija Tako se je odvijala drama v Izoli

Policija sumila že lani

Policija je že lani po streljanju v izolski bolnišnici izrazila sume, da je strelec doma hranil še več orožja. Preiskovalni sodnik je takrat zavrnil prošnjo policije za dovoljenje za preiskavo stanovanja pokojnega strelca. Razlog za takšno odločitev je bil v tem, da je bil storilec kaznivih dejanj mrtev. 

Policisti so lani prosili lastnika hiše, da je pregledal stanovanje, v katerem je živel podnajemnik, pri čemer je na postelji našel vojaško puško znamke thompson ter nekaj nabojev zanjo. 

streljanje Izola 70-letni napadalec Slovenija 70-letnik svojega zdravnika urologa iskal že dan prej

Gregorič je 22. avgusta lani po krajšem pogovoru s svojim zdravnikom Luisom Guillermom Martinezom Bustamantejem začel strelski pohod. Ubil je zdravnika ter 43-letnega prometnega policista Iva Žnidarčiča, hudo pa je ranil tudi njegovega policijskega kolega Ljuba Krajnca. Malo za tem si je s pištolo ubitega policista pred bolnišnico sodil še sam. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 15:53 23.avgust 2017.

    Policija je že lani po streljanju v izolski bolnišnici izrazila sume, da je strelec doma hranil še več orožja. Preiskovalni sodnik je takrat zavrnil prošnjo policije za dovoljenje za preiskavo stanovanja pokojnega strelca. Razlog za takšno odločitev je bil v ...prikaži več tem, da je bil storilec kaznivih dejanj mrtev. ................In kako razumemo delovanje pravosodja navadni državljani ,katerih je edina skrb varnost državljanov. Ob tem bom zapisal ,da nihče v RS ne nadzira stanja stanovalcev v blokih !

  • francl12 15:08 23.avgust 2017.

    pa keri idiotski sodnik ne odobri hišne preiskave po dejanju umora!!!! Kljub temu, da je bil strelec pokončan, bi moral sodnik za takšno odločitev KAZENSKO ODGOVARJATI IN BI GA MORALI NEMUDOMA ODSTAVITI!!! Sodnik si zasluži 10 let resta!!

  • maresem 14:02 23.avgust 2017.

    Ve se zakaj je sodnik zavrnil preiskavo. Ker se še vedno ščiti udbovsko golazen.

Sorodne novice