Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Namesto prve pomoči je snemal

Huda nesreča v središču Reke se je končala s smrtjo voznika. (Foto: Goran Kovači Žurnal24 main
Človek je umiral v avtomobilu. Drugi je prijel mobitel. Vendar ne zato, da bi poklical prvo pomoč, ampak zato, da posname umiranje.

"Trenutek, v katerem je en človek videl drugega, kako umira, prijel mobitel, vednar ne zato, da bi poklical prvo pomoč, ampak zato, da je s kamero posnel umirajne, me je spodbudil, da sem si zaželel, da bi se vsedel v časovni stroj," je zapisal komentator Jutarnjega lista Ante Tomić.

"Bil sem na motornem kolesu deset metrov stran od avtomobila, ko sem zaslišal bum. Eksplozija. Človek leži na pločniku. Avtomobil v plamenih. Okamenel sem od strahu. Nisem vedel, kaj naj naredim," je po nesreči v sredo pretekli teden v središču Reke povedal eden od očividcev.

Pozornost komentatorja so pritegnile zadnje besede očividca. " Iks ipsilon je bil, četudi 'okamenel od strahu', dovolj priseben, da je prijel za mobitel," je zapisal. "Reakcija se zdi smiselna, a očividcu ni padlo na misel, da pokliče gasilce, ki bi pogasili goreči avtomobil ali hitro pomoč, ki bi pomagala nesrečniku, ali policijo, ki bi zaustavila promet in preprečila morebitno novo tragedijo." Izmed mnogih funkcij, ki jih imajo današnji mobilni telefoni, se mu je zdelo najprimerneje izbrati kamero in posneti požar. "Želel bi si, da nisem edini, ki se mu to zdi bolno," je zapisal Tomić.

Komentar se nanaša na hudo prometno nesrečo v središču Reke, o kateri smo poročali tudi na našem spletnem portalu. V nesreči je ekspodiralo dostavno vozilo, v katerem so bile jeklenke za varjenje. Voznika avtomobila so prepeljali v reško bolnišnico, vendar je poškodbam podlegel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.