Slovenija > Črna kronika
14599 ogledov

Nasilni oče nad sina z vilami, hčer spravil v bolnišnico

Vile Profimedias
Novomeški policisti so pridržali nasilneža, ki se je znašal nad ženo in otroki.

V sredo pozno popoldne so policisti posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroci. Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal inventar in pohištvo. 

Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hčer pa je večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hčer s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu, od tam pa so jo prepeljali v bolnišnico. 

Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so tudi orožje, s katerim je grozil. 

Ugotovljeno je bilo, da moški že dalj časa izvaja nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve žali, jim grozi in jih pretepa. Tudi v preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in vanje meril z orožjem. 

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. Obveščene so bile vse pristojne institucije in preiskovalni sodnik, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 

Osumljenec je več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. "Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo, ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve," pozivajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • blueone 18:19 02.avgust 2018.

    Kar je preveč je pa preveč, v ustrezno ustanovo z njim

  • alen04 14:23 02.avgust 2018.

    Take "junake" je treba lomit, ampak res lomit. Ko se kosti zacelijo, kurbeža spet nalamat, strahopetec nagravžen. Ne bom naprej pisal, ker bo zaklad kletvic tukaj. Vsak, čisto vsak, ki se na šibkejšega spravi je NAJVEČJI STRAHOPETEC CELEGA VESOLJA!!!!! V ...prikaži več času bivše države, so miličniki takega "junaka" z mokrimi brisačami čez pendrik fajn naučili kako se dela z domačimi. Preklet....Ufffaaa, ne bom več pisal.....

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:21 02.avgust 2018.

    Zastonj jih zagotovo ni pretepal. Najbrž so si zaslužili!