Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Nemčija: v drami s talci 5 mrtvih

Nemška policija je vsakega potnika v twingu oglobila s 40 evri.
1/7
Žurnal24 main
Moški v nemškem mestu Karlsruhe je po tem, ko so ga hoteli deložirati, za talce vzel sodnega izvršitelja in še nekaj ljudi. Ubitih je bilo najmanj pet ljudi.

Moški je v stanovanju, iz katerega bi se moral po sodnem nalogu izseliti zaradi spora o najemnini, za talce vzel več ljudi, nato pa je bilo iz stanovanja slišati streljanje.

Ko je policija vdrla v stanovanje, je našla štiri trupla, eno od njih naj bi pripadalo ugrabitelju. Ena oseba pa je umrla pozneje v bolnišnici.

Drama se je zgodila v večstanovanjski zgradbi, moški pa je bil lovec in je imel pri sebi več kosov orožja.

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije je precej stvari še nejasnih. Med drugim policisti še ne vedo, ali je moški deloval sam ali je imel pomočnike. Med talci naj bi bili sodni izvršitelj, ključavničar in novi najemnik stanovanja.

Policija je po obvestilu o dogajanju zaprla širše območje okoli zgradbe, kjer sta tudi dve šoli in vrtec. Več stanovanjskih zgradb so izpraznili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.