Slovenija > Črna kronika
2804 ogledov

Nič čudnega, da je bežal pred policijo

Policija in nova vozila provida Andrej Leban
Divjal po Ljubljani ter ogrožal voznike in pešce.

Zaradi neuporabe varnostnega pasu in nameščenih registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu, so ljubljanski policisti v nedeljo popoldne na Zaloški cesti v Ljubljani poskušali zaustaviti voznika osebnega vozila Mercedes Benz. Voznik se na pozive policistov ni odzival in je nadaljeval z vožnjo, pri čemer je hitrost vožnje povečeval. 

Policisti so ga večkrat poskušali ustaviti, a je 35-letni voznik z vožnjo nadaljeval po ljubljanski obvoznici v smeri proti Rudniku. Obvoznico je zapustil na izvozu Rudnik in z vožnjo nadaljeval po Dolenjski cesti. Pri tem je prekoračil hitrost, vozil po nasprotnem voznem pasu, prevozil rdeče luči na semaforj, izsiljeval prednost tako voznikov kot pešcev. Z vožnjo je nadaljeval po Hradeckega cesti v smeri proti Golovcu, kjer so ga po približno treh kilometrih policisti zaustavili in prijeli. 

V postopku so ugotovili, da je imel moški pri sebi 28 neznanih tablet in 10-mililitrsko ampulo neznane snovi ter pištolo, kalibra 8 milimetrov z napisom police* (policija, op. p.). Predmete so mu zasegli in jih poslali v analizo. 

Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje, izdalu mu bodo plačilni nalog zaradi kršitve CPP, po opravljenih analizah pa bodo uvedli še prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.