Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Peta Čopičeva verzija

V Novem mestu se je nadaljevalo sojenje Bojanu Brajdiču in njegovemu sinu Iztoku Žurnal24 main
Na ponovnem sojenju Bojanu Brajdiču in njegovemu sinu Iztoku Šajnoviču, ki se tokrat zagovarjata le zaradi nasilništva in ne več zaradi trgovine z ljudmi, je pričal Jože Klobučar.

Naj spomnimo, Klobučar, ki so ga Romi klicali Čopič, je Brajdiča in njegovega sina obtožil, da sta ga zasužnjila in mučila. Višje sodišče je sicer prvotno sodbo okrožnega sodišča razveljavilo. Klobučar je tokrat nekoliko skrajšal čas trajanja mučenja, prav tako pa ni več trdil, da naj bi ga moška golega vlekla okrog hiše. Vztraja pa, da sta ga pretepala in mu ožgala podplate z gorilnikom.

Ostajata v priporu

Odvetnika osumljenih  pravita, de je bila to že peta Klobučarjeva verzija, kaj naj bi se dogajalo v hiši Romov v Brezju pri Novem mestu. Po mnenju izvedenca Klobučar namreč ni utrpel poškodb, ki bi jih lahko povzročilo vlečenje po tleh, zato Klobučar po mnenju odvetnikov nekoliko prilagaja zgodbo.  

Šajnovičev zagovornik je tudi zahteval odpravo pripora za svojega varovanca, kajti glede na spremenjeno obtožnico ne obstaja več ponovitvena nevarnost, prav tako pa oba obtožena v času pripora nista poskušala stopiti v stik s Klobučarjem. Sodnik Bogomir Kovač je zavrnil tudi predlog za uvedbo hišnega pripora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.