Slovenija > Črna kronika
532 ogledov

Požigalec uničil štiri avtomobile in stanovanje

Požig-Koper-9.5.2024 PU Koper
Koprski kriminalisti so prijeli 38-letnika, osumljenega, da ja zanetil požar v Semedeli.

Kriminalisti in policisti koprske policijske uprave so zaključili preiskavo požara, ki je v največjem obalnem mestu izbruhnil 9. maja.
"O požaru v Vodopivčevi ulici v Kopru smo bili obveščeni ob 4.07. Gasilcem je uspelo s hitro intervencijo preprečiti njegovo nadaljnjo širitev in ga pogasiti. Uničenih je bilo več motornih vozil, huje pa so bile ob tem poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila parkirana. V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zaradi požara zbežali iz svojih domov, da bi si rešili življenja. Skupna materialna škoda je ocenjena nad 200.000 evrov," je takrat sporočila Anita Leskovec s PU Koper. V Semedeli so zgoreli štirje avtomobili in motorno kolo, uničeno je bilo tudi eno stanovanje.

Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec z območja Kopra, osumljen tudi več kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari, ki so še v fazi preiskave. Kriminalisti so ga izsledili in pridržali ter pri njem opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli dokazne predmete. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Kopru je včeraj zanj odredil pripor. Za povzročitev splošne nevarnosti mu gozi do pet let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.