Slovenija > Črna kronika
320 ogledov

Pretepeni 26-letnik je umrl

Okrajno sodišče v Krškem Nada Černič Cvetanovski
Policija je dva osumljenca za včerajšnji brutalni pretep 26-letnika, prijela nekaj metrov stran od prizorišča, kjer je ležal ranjenec. Za posledicami poškodbe je 26-letnik umrl.

Napadeni 26-letnik je po brutalnem pretepu, za katerega sta osumljena njegova znanca stara 20 in 29 let, zaradi hudih poškodb umrl.

Nekaj po 17. uri sta osumljenca stopila pred preiskovalnega sodnika v Krškem, ob prihodu nista dajala izjav. Policija je najprej napovedala, da bosta osumljenca obdolžena kaznivega dejanja "posebno hude telesne poškodbe", a bo tožilstvo po smrti napadenega obtožnico spremenilo. Če poškodovani umre, se v skladu s kazenskim zakonikom storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let, sicer pa od enega do desetih let. 

Za oba osumljena je bil po zaslišanju odrejen pripor, zagovarjala sta se z molkom, eden pa je pred preiskovalno sodnico povedal le en stavek, da mu je žal in da je bil pod vplivom alkohola. 

 

Mati enega od osumljencev je pred sodiščem medijem dala izjavo. Povedala je, da je žrtev poznala, da ga je morda dvakrat videla in da ga je škoda. "Kaj so naredili, tega ne vem, to samo eni vejo ... Vse mu lahko daš, samo pameti mu ne moreš dati," je povedala. 

Najprej le verbalni spor, nato brutalen pretep

Po ugotovitvah policistov novomeške uprave, ki so jih predstavili na današnji novinarski konferenci, naj bi med njimi najprej potekal verbalen spor. Zatem se je zgodil brutalen pretep, po katerem sta dogajanje osumljenca predvajala v živo na družbenem omrežju Facebook.

Policija je približno uro po prijavi in zbiranju obvestil ob dovozni poti našla hudo poškodovanega 26-letnika. Le nekaj sto metrov od dogodka pa so nato aretirali še oba osumljenca. Policija je ugotovila, da sta bila pod vplivom alkohola. Aretaciji se nista upirala.

"O motivu bomo težko govorili. Bili so prijatelji oziroma znanci. Bo pa verjetno kazenski postopek pokazal, v kakšnem stanju so bili v tistem času in zakaj je prišlo do tako brutalnega nasilja," je pojasnil Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in dodal, da bo več znanega tekom preiskave.

Osumljenca še nista bila obsojena, a vsaj osumljeni 29-letnik je stari znanec policije. Zoper njega je bilo vloženih že več kazenskih ovadb zaradi premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Komentarjev 34
  • Žurnalček 22:35 15.februar 2017.

    Nista bila pijana ,poglej posnetek !

  • Žurnalček 22:34 15.februar 2017.

    Oba v živalski azil k šinterju in takoj zaplinit ! Na posnetku , ni bil nobeden pijan vsaj pijanci ne govorijo tako razločno , niti ne morejo fokusirati kamere z roko 20 muinut , kot traja posnetek !

  • sintesi 21:04 15.februar 2017.

    zelo bedno je da v tej k...evi državi s takimi osebki obračunajo sojetniki, potem ko se srečajo v celici, KJE STE ODBOR 2014, ZA TAKE PA NE BOSTE SKAKLJALI PRED SODIŠČEM IN ZAHTEVALI PRAVIČNO SOJENJE. A res ni nikomur jasno, ...prikaži več da je zakonodaja faking bedna da jima grozi od 3 do 15 let. Tukaj ni kaj dokazovat, jutri na električni stol, samo to bi bilo OPOZORILO DRUGIM!!!!!!!!!!!!