Slovenija > Črna kronika
7339 ogledov

Pri 61-letniku odkrili cel arzenal orožja

predaja vozil policistom Saša Despot
V svoji zbirki je imel tudi dimno bombo ter nekaj eksplozivnih sredstev.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja grožnje so policisti Policijske postaje Kozina opravili hišno preiskavo pri 61-letnem moškem iz vasi v občini Hrpelje – Kozina.

Pri preiskavi pa so naleteli na pravo odkritje. Moškemu so namreč zasegli več kosov prijavljenega in neprijavljenega orožja. Prav tako so našli več strelnega in hladnega orožja.

Skupni zaseg je obsegal 13 pušk, tudi kalašnikov, šest pištol, nekaj eksplozivnih sredstev, dimno bombo ter nekaj petard, so na novinarski konferenci dejali policisti.

Policisti bodo moškega kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo za kaznivi dejanji grožnje ter zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ter eksploziva.  Dejali so še, da bi lahko v dotičnem primeru šlo tudi za zbiratelja, vendar ta ni uradno prijavljen kot zbiratelj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • sandi76 09:10 03.avgust 2023.

    Ma ne, no, to je za samoobrambo ! 😊

  • bobubob 07:59 03.avgust 2023.

    Revež, kaj ni vedel, da se tule sme kupčevati z orožjem, z mamili, z ljudmi in njihovimi organi - le organizirano? Pod okriljem države in njenih vladnih in nevladnih institucij? Nepoznavanje pravil tule drago plačaš. Sadar je bil eden prvih ...prikaži več (obče znanih seveda, onih širši javnosti neznanih pa je tule bilo že vsaj tisoč!), ki je bil sankcioniran (bodisi sodno, bodisi 'prometno' ) samo zaradi nevključenosti v mrežo.

  • Janez11 19:13 02.avgust 2023.

    Udbovček???