Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pri iskanju lažnega policista pomagal opeharjeni Romun

Policija
1/3
Saša Despot
Lažnega policista, ki je 25. oktobra oglobil Romuna, bodo kazensko ovadili.

Lendavski policisti so 25. oktobra 2012 ustavili 23-letnega Romuna v osebnem avtomobilu. Ta jim je pojasnil, da kontrola ni potrebna, saj ga je že malo pred tem kontroliral policist v civilnem vozilu in mu zaradi prekoračitve hitrosti izrekel globo. Kot dokaz je policistom pokazal plačilni nalog, ki pa je bil ponarejen.

Romun je policistoma nato natančno razložil, kaj se mu je zgodilo, in jima posredoval registrsko številko škoda octavie, v kateri se je vozil lažni policist. Kot je povedal 23-letnik, se je po tem, ko ga je prehitela škoda, v avtu prižgala modra utripajoča luč. Ker ni vedel, kaj to pomeni, je začel škodo prehitevati. Med prehitevanjem pa mu je "policist" skozi okno pokazal še rdečo luč. Romun je avtu nato sledil do izvoza Turnišče. Moški, ki je nosil anorak z napisom Policija, je Romuna v angleščini prosil za dokumente in mu naročil, naj se odpelje do bencinskega servisa. Tam ga je seznanil, da je namesto 110 kilometrov na uro vozil 146 kilometrov na uro. Hkrati mu je pojasnil, da je za opisani prekršek predpisana globa v višini 200 evrov, ki jo mora poravnati na Policijski postaji v Lendavi. Če pa želi, lahko plača tudi na kraju samem. V tem primeru znaša globa le 100 evrov. Žrtev se je strinjala, da plača globo takoj. Ker pa je imel mladenič pri sebi le 70 evrov, mu je "policist" ponudil  "popust", ki ga je vpisal na plačilni nalog.

Še isti večer so prometni policisti na avtocesti v bližini Turnišča izsledili iskanega lažnega policista. Ta je očitno lovil tujce, saj se je vozil za vozilom s tujimi registrskimi tablicami. Policisti so nepridiprava ustavili in mu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izdajanja za uradno osebo in zaradi ponarejanja listin odvzeli prostost.

Med preiskavo so v avtomobilu 29-letnika iz Murske Sobote našli še dva ponarejena plačilna naloga, radijsko postajo, omenjeni anorak, snemalnik z vgrajenim ekranom, kamero, loparček z napisom Stop, policijsko kapo, svetilko in računalniško opremo.

Lažnega policista bodo lendavski policisti kazensko ovadili.

Komentarjev 2
  • janez.lipovec1 07:30 06.november 2012.

    človek je pa ja našel tržno nišo - privat policist ...in to milostni, s popustom ;)...delal red, pa še državi ni treba nč plačat zanj - v bistvu, delal družbeno koristno delo )))

  • Erika Brecelj 22:46 05.november 2012.

    Služb ni, v sloveniji pridobljene izobrazbe so vredne le toliko, da fakultete služijo in imajo tisti ljudje tam službe, življenjski stroški so pa vse višji. In dečko kljub temu, da je to storil, je veliko boljše to kakor pa, da ...prikaži več je šel koga oropati, izsiljevati, moriti ipd. V končni fazi se je za to prevarantstvo tudi dobro nadelal. Ampak ja, že znano... Kdor z ilegalno posedovano pištolo po gostinskem lokalu maha in grozi, dobi samo opomin, ta bo pa verjetno fasal hudo denarno kazen, odvzeli mu bodo veliko več kar sploh ne izvira iz kaznivega dejanja, pa še na hladno ga bodo najbrž dali za leto ali dve. In potem bodoči prestopniki valda, da bodo šli rajši streljat, klat, ropat....