Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Roparja prijeli čez mejo

Žurnal24 main
Dva zamaskirana moška, ki sta v nedeljo zvečer oropala uslužbenca bencinskega servisa OMV v Vipolžah v Goriških brdih, so med kontrolo prometa ujeli italijanski karabinjeri.

Ob približno 23.30 so bili policisti obveščeni, da so italijanski varnostni organi pri kontroli prometa v bližini Trbiža v sosednji Italiji ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bila 21- in 29-letni moški iz Tržiča. V njunem avtomobilu so našli ukraden denar, drugo blago ter pripomočke, ki sta jih uporabila pri ropu bencinske črpalke v Vipolžah v Goriških Brdih. Osumljencema so odvzeli prostost in ju pridržali.

Rop se je zgodil v nedeljo nekaj po 21. uri, ko sta dva zamaskirana moška, oblečena v temnejša oblačila, pričakala uslužbenca bencinskega servisa OMV v Goriških brdih, ko je le-ta bencinski servis zaprl. Z grožnjo, podkrepljeno s pištolo, sta ga prisilila, da jima je izročil gotovino, približno deset tisoč evrov. Uslužbenca sta zvezala z lepilnim trakom in ga zaklenila v objekt. Uslužbencu se je po 15 minutah uspelo rešiti. O ropu je obvestil policiste, ki so takoj začeli z iskalno akcijo.

Novogoriški kriminalisti so v stiku z italijanskimi varnostnimi organi. V zvezi z ropom je bilo obveščeno tudi novogoriško Okrožno državno tožilstvo in preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Skupna škoda znaša med 13.000 in 14.000 evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica bodo zoper oba omenjena osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa po določbah 2. odstavka 206. člena Kazenskega zakonika.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.