Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Sevničane prestrašila močna eksplozija

Na vprašanje, zakaj je bilo v zraku čutiti oster smrad, je Mirt odgovoril, da gr
1/12
Žurnal24 main
Sevničane je sprva prestrašila močna eksplozija, nato pa še zvok sirene, ki je najavljal kemično nevarnost. Naenkrat je po mestu začelo močno smrdeti, nad mestom pa je visel velik črn oblak.

Do nesreče je prišlo v Taninu, a na srečo ni bilo poškodovanih in gmotna škoda je bila minimalna.

Kot nam je povedal direktor Ivan Mirt, je do nesreče prišlo v proizvodnji, kjer je samodejno odprlo pokrov posode, v kateri kuhajo les. V zrak je odneslo lesno maso oz. lesne sekance, ki so prebili streho tovarne, prah pa je zasul bližnjo okolico. Po besedah direktorja je iz kotla vrglo 120 kubičnih metrov lesne mase in na srečo se nobenemu od delavcev ni nič zgodilo. Večjih posegov, razen čiščenja, ne bo potrebnih, nam je povedal Mirt.

Na vprašanje, zakaj je bilo v zraku čutiti oster smrad, je Mirt odgovoril, da gre za vonj po furfuralu, kajti v zrak je odšla tudi para, ki navadno ostane v kotlu.

Kaj je bil vzrok za nesrečo, bodo še ugotavljali. Po Mirtovem mnenju pa je mogoče, da se je kotel samodejno odprl zaradi nihanja tlaka v kotlu, saj v Sevnici zaradi del na elektro omrežju že ves vikend prihaja do izpada električne energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.