Slovenija > Črna kronika
15701 ogledov

Sežana: Izkoriščali ženske za 500 evrov na noč

prostitutka prostitucija Shutterstock
V nočnem klubu na območju Sežane izkoriščali najmanj 45 žensk.

Koprski kriminalisti so v noči iz 10. na 11. avgust zaključili dolgotrajno kriminalistično preiskavo s področja trgovine z ljudmi z namenom izkoriščanja prostitucije. 

Prijeli in zaslišali so člane hudodelske združbe, ki so med letoma 2009 in 2017 izvršili najmanj 45 kaznivih dejanj v nočnem klubu na območju Sežane. Nočni klub je deloval v okviru gospodarske družbe. Zaslišani so bili 42-letni moški z območja Sežane, 54-letni moški z območja Ljubljane, 46-letni moški z območja Komna in 50-letni moški z območja Radeč. 

V nočnem klubu so izkoristili najmanj 45 žensk. Šlo je za državljanke Dominikanske republike, Ukrajine, Moldavije, Hrvaške, Češke, Srbije, Filipinov, Slovaške, Kazahstana, Romunije, Bolgarije, Madžarske, Španije in Argentine.

V času prijetja osumljenih je bilo v nočnem klubu 7 oškodovank, državljank Dominikanske republike, Ukrajine in Moldavije ter šest gostov oziroma strank. 

Ovadbe Slovenija Policisti v Mariboru odkrili trgovce z ljudmi, drogo in zdravili

Obljubljali dobro plačilo, od katerega pa ni bilo nič

Člani združbe so aktivno oz. preko povezanih oseb delovali pri novačenju žrtev in njihovi nastanitvi. Pri iskanju oseb so izkoristili poznanstva z osebami, ki delujejo na področju organiziranega kriminala. Izkoristili so socialno ekonomske razmere v izvornih državah oškodovan in njihove osebne okoliščine. Privabili so jih z obljubo o dobro plačanem delu, ki je povezano s plesom in animacijo. 

Nastanili so jih v sklopu objekta nočnega kluba na območju Sežane, kjer so jih prisilili v prostitucijo. Obljubljena plača je bila vezana s prostitucijo in aktivnostmi v povezavi s prostitucijo, kot so prepričevanje strank, da jim plačajo pijačo, šele nato pa so z njimi opravile tudi spolni odnos za plačilo. Da so dekleta dejansko najprej stranke prepričevale, da jim plačajo pijačo in šele nato so z njimi odšle v sobo, pa je skrbel natakar, ki je nadziral dekleta v času odsotnosti vodje in lastnika nočnega kluba, ki je tudi sam opravljal delo natakarja. Delo natakarja sta opravljala 54-letni moški z območja Ljubljane in 46-letni moški z območja Komna ter aktivno sodelovala tudi pri izkoriščanju prostitucije. 

Trgovina z ljudmi Spolne sužnje v Sloveniji Slovenija 70 kriminalistov v Dragočajni razbilo združbo trgovcev z belim blagom

Od 100 evrov na uro do 500 evrov na noč

Delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje sta urejala 42-letni lastnik in vodja nočnega kluba z območja Sežane in 50-letnik z območja Radeč. Na ta način sta legalizirala prihod in nastanitev oškodovank v Sloveniji. Dekleta so se s prostitucijo ukvarjale po navodilih in pod vodstvom članov združbe, in sicer na naslovu nočnega kluba, občasno pa so lahko z dovoljenjem vodje in proti plačilu s stranko odšle izven nočnega kluba. Člani združbe so strankam računali od 100 evrov za 1 uro pa tudi do 500 evrov za celo noč.

Med gosti so prevladovali predvsem Italijani in Slovenci. Občasno so prišli tudi državljani ostalih bližnjih držav ter tuji gosti raznih hotelov z Obale. Ti so s pomočjo taksistov, ki so jim nudili prevoz, obiskali nočni klub na območju Sežane in proti plačilu koristili spolne storitve tam nastanjenih oškodovank. 

Z omenjenimi kaznivimi dejanji so si storilci pridobili protipravno premoženjsko korist v višini približno 800.000 evrov. 

Vsi štirje osumljeni so bili 12. avgusta zaslišani pri preiskovalnem sodniku, ki je za 42-letnega moškega odredil pripor, ostali pa so bili po zaslišanjih izpuščeni na prostost.  Za storitev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi je zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let in denarna kazen. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov v omenjeni zadevi. 

Komentarjev 10
  • ode 07:54 26.avgust 2017.

    Pa nisu one došle da rade nego da zarade. Točno so vedele kam gredo in kaj bodo "delale". Seveda, ko pride vse na dan, imajo pripravljen dobro naučen izgovor, ki vedno "pali", da so bile ugrabljene in zlorabljene. Upam, da ...prikaži več preiskovalci ne nasedajo.

  • Avatar Leon
    Leon 17:52 24.avgust 2017.

    Kdo je koga izkoriščal kadar je cena 500€ na noč ?

  • Tine123 14:39 24.avgust 2017.

    Vsaka je draga, a je takale lajdra, ali pa te izkorišča za nedoločen čas.