Slovenija > Črna kronika
647 ogledov

Škoda znaša več kot 250 tisoč evrov

Požar v Stegnah PGD Zgornja Šiška
V dveh požarih je nastalo skupno za več kot 250 tisoč evrov škode.

Ponoči, okrog 2. ure, je v Dolenjih Novakih zagorela lesena trinadstropna mizarska delavnica, velika približno 20 krat 10 metrov, in v neposredni bližini parkirano tovorno vozilo. Požar je najprej poskušal pogasiti sam lastnik, ker pa mu to ni uspelo, je poklical na pomoč gasilce. 

Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, prav tako je v požaru pogorelo tudi tovorno vozilo. Zgoreli so še izdelki, polizdelki in material, ki ga potrebujejo v proizvodnji, ter stroji. Škode je za več kot 100.000 evrov, točna višina nastale škode bo znana v prihodnjih dneh.

"Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli smo gasilsko varovanje stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter gašenje tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev," je povedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno Sašo Tušar.

Na pomoč so prihiteli gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je po Tušarjevih besedah sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili.

požar garaža ogenj | Avtor: Profimedia Profimedia

Zagorelo zaradi napake na tovornem vozilu

Požar je bil v približno eni uri pod nadzorom, nato pa so začeli sanacijo z odstranjevanjem zoglenelih lesenih izdelkov, da so gasilci prišli do vseh požarišč in jih popolnoma pogasili. Na kraju požara je ostala požarna straža.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik je potrdil, da so na kraju dogodka prisotni idrijski policisti, kriminalisti in strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija. Po doslej zbranih podatkih je do požara prišlo zaradi tehnične napake na tovornem vozilu, ogenj pa se je nato razširil še na bližnjo mizarsko delavnico. O dogodku so bili obveščeni tudi pristojni pravosodni organi.

Ogenj poškodoval tudi mehanizacijo

V okolici Kranja je dopoldne zagorelo gospodarsko poslopje, v kateri je bila delovna in kmetijska mehanizacija. Po prvih podatkih je zagorelo med uporabo orodja v notranjosti objekta. Po prvih ocenah je škode za 150.000 evrov, so pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Po dozdajšnjih podatkih je ogenj poleg poslopja poškodoval tudi kmetijsko in delovno mehanizacijo, objekti v bližini pa niso bili ogroženi. Nobena oseba ni bila poškodovana, tujo krivdo za požar pa so izključili, so še sporočili.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.