Slovenija > Črna kronika
6870 ogledov

Slovenca prijela hrvaška policija

Hrvaška policija Profimedias
Slovenec naj bi v vili pri Zadru opravljal sumljive posle.

Zadrska policija je kazensko ovadila 47-letnega slovenskega državljana zaradi suma ponarejanja denarja in dokumentov, poročajo hrvaški mediji. V vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, naj bi našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Ovadeni trdi, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve. Gre za podjetnika z Dolenjske, nekdanjega lastnika podjetja Mirage, ki si je pred leti pridobil posel z registracijskimi nalepkami za avtomobile.

Tiskovni predstavnik zadrske policijske uprave je dejal, da so policisti pri preiskavi vile, ki jo je uporabljal 47-letnik, našli vzorec za izdelavo osebnih dokumentov različnih držav, kot tudi materiale za izdelavo dokumentov, je poročal lokalni portal zadarski.hr.

Kot dodaja portal, je slovenski državljan pred preiskovalnim sodnikom izjavil, da je sofisticirano opremo uporabljal za svoje delo. Pojasnil je, da se je dlje časa ukvarjal z grafično dejavnostjo in da je imel nekaj specializiranih podjetij. Nekatera so imela sedež v Zadru. Potem ko je zašel v finančne težave, je ostal brez vile v Diklu. Posebne stroje in opremo so odkrili, ko je novi lastnik varnostnikom naročil spremembo ključavnice na vhodnih vratih vile.

Bil je tudi lastnik letala in helikopterja

Slovenskega državljana so ovadili zaradi suma kaznivega dejanja izdelave, nabave, posedovanja, prodaje ali oddajanja sredstev za ponarejanje. Kljub zahtevi tožilstva o priporu za 47-letnika so ga izpustili in se bo branil s prostosti.

Lokalni portal še navaja, da je bil 47-letnik poleg luksuzne vile tudi lastnik letala in helikopterja ter da je obogatel zahvaljujoč poslovanju s slovensko državo. Sodelovanje je bilo prekinjeno leta 2008, slovenskemu podjetniku, takrat lastniku podjetja Mirage, pa je morala kasneje slovenska država izplačati več milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Po zmagi na sodišču je nato domnevno podpisal pogodbo za izdelavo dveh milijonov srbskih potnih listov, a se je menda iz posla umaknil z obtožbami proti centralni banki Srbije in nekemu nemškemu podjetju, da so mu ukradli patent in tehnologijo za izdelavo biometričnih potnih listov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • partizanka 08:33 28.julij 2017.

    napišite še ime in priimek sodnika, ki mu je prisodil 8 mio eur odškodnine za odpoved tiskanja nalepk.

  • Onlytime 22:38 27.julij 2017.

    Do takšnega bogastva še nihče v Soveniji ni prišel po pošteni poti. Vedno je vmes kriminal.

  • mirror 20:05 27.julij 2017.

    Pri tistem podjetju Mirage, ki je nameravalo izdelovati nalepke za osebna vozila je tudi imel prste zraven odvetnik Bandelj. On in Rop sta bila glavna krivca za nabavo našega proslulega izgubaškega vladnega letala Falcona.